Vegan kersthapje: bladerdeeg kerstboompjes met pesto

Inspiratie nodig voor een vegan kersthapje? Geen kerstfeest zonder bladerdeeghapjes! Deze zalige bladerdeeg kerstboompjes met pesto vindt echt iedereen lekker, ook niet-vegans. De spinaziepesto kan je op voorhand klaarmaken en bewaren in de koelkast, dan is je hapje de dag zelf snel klaar. Of je kan ook kant-en-klare vegan pesto uit de supermarkt gebruiken.

veganistisch hapje
kersthapje-bladerdeeg
5 from 1 vote

Vegan kersthapje: bladerdeeg kerstboompjes met pesto

Steel de show op het kerstfeest met deze bladerdeeg kerstboompjes met pesto. Een gemakkelijk vegan kersthapje dat bij de hele familie in de smaak zal vallen.
Soort gerecht: Hapjes
Bereidingstijd: 35 minutes
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 100 g zonnebloempitten
  • 200 g verse spinazie, gewassen
  • 220 ml olijfolie
  • 4 el edelgistvlokken
  • 1 tl zout
  • ½ citroen, uitgeperst
  • 2 vellen vegan bladerdeeg

Bereiding

  • Warm je oven voor op 220°C heteluchtstand.
  • Mix alle ingrediënten behalve de bladerdeeg tot een gladde pesto.
  • Rol de vellen bladerdeeg open en smeer 1 zijde in met pesto.
  • Snijd de bladerdeeg in repen van 2 cm breed.
  • Vouw de repen tot kerstboompjes door onderaan breder te beginnen en smal te eindigen. Leg ze op een bakplaat met bakpapier bekleed.
  • Zet in de oven gedurende 20-25 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Serveer lauwwarm of afgekoeld.

Extra informatie

Recept en foto's van Toos Vergote

Stap voor stap:

Tip: je kan dit hapje ook maken met kant en klare vegan pesto uit de supermarkt.
Tip: maak de pesto op voorhand, dan is je hapje de dag zelf snel klaar. De overblijvende pesto kan je bewaren in de koelkast voor een 3-tal dagen of invriezen voor later.
 
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: