Budgetrecept warme broodpudding met appel en rozijnen

Broodpudding is niet alleen een handige manier om oud brood op te maken, het is ook een heerlijk ontbijtrecept of dessert. Voeg eventueel seizoensgebonden fruit toe en geniet het hele jaar door van deze zoete vegan klassieker! In deze versie gebruiken we appel en rozijnen.

plantaardig gebak
plantaardig gebak
5 from 1 vote

Budgetrecept warme broodpudding met appel en rozijnen

Zin in zoet en gezelligheid? Dan is deze warme vegan broodpudding met appel en rozijnen ideaal! Het beste van al? Voor minder dan een halve euro per persoon zet je de broodpudding al op tafel!
Soort gerecht: Dessert, Ontbijt, Snack
Bereidingstijd: 1 hour 15 minutes
Porties: 8 porties

Materiaal

  • oven
  • Cakevorm (25 cm)
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 80 g rozijnen
  • 400 g (oud) volkorenbrood
  • 2 rijpe bananen
  • 500 ml amandelmelk
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1 snufje zout
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 Elstar-appel

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180°C en bekleed de cakevorm met bakpapier.
  • Doe de rozijnen in een kommetje met warm water en laat ze 10 minuten wellen.
  • Scheur het brood in stukjes en doe het in een grote kom. Je kunt de korstjes gewoon gebruiken.
  • Prak de bananen in een andere kom met een vork fijn en voeg hier de amandelmelk, de speculaaskruiden, het zout en het vanille-extract aan toe. Roer tot een glad beslag.
  • Giet de rozijnen af. Voeg de stukken brood en de gewelde rozijnen toe aan het beslag en roer goed.
  • Snijd de appel in blokjes en schep ze door het broodmengsel.
  • Schep het broodmengsel in de cakevorm en druk het plat met een spatel of de achterkant van een lepel. Bak de broodpudding 55-60 minuten in de oven. Let op! Elke oven is anders, dus houdt het goed in de gaten.
  • Laat de broodpudding een paar minuten afkoelen. Snijd in stukken of schep met een lepel uit de cakevorm.

Extra informatie

Bewaartip: Bewaar de broodpudding 3-4 dagen in de koelkast. Je kunt de broodpudding zowel warm als koud eten.
Recept en foto uit Every day vegan budget friendly van Lenna Omrani, uitgeverij Kosmos.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: