Koud voorgerecht: vegan tartaar met tuinkers en rijstkrokant
Maak je binnenkort een feestelijk vegan diner klaar? Tartaar is een licht en fris voorgerecht dat je bijvoorbeeld kan serveren tussen een warme soep en een hoofdgerecht. Om vegan tartaar te maken kan je blokjes tomaat gebruiken. De combinatie met kappertjes, ui en tuinkers is erg lekker! Gebruik een serveerring om de tartaar te dresseren en voeg een krokantje van rijst toe voor een feestelijke toets. Dit recept past ook erg goed in een vegan kerstmenu.
Koud voorgerecht: vegan tartaar met tuinkers en rijstkrokant
Ingrediënten
- 400 g tomaten
- 100 g tuinkers
- 1 rode ui
- 1 el kappertjes
- olijfolie
- rijstpapier
- frituurolie
- zout
- peper
Bereiding
- Zet de friteuse aan en verwarm voor tot 175°C heteluchtstand.
- Snij de tomaten in 4 en verwijder de zaadjes en het vocht.
- Snij de tomaten tot kleine blokjes en zet aan de kant in een kommetje.
- Snij de rode ui in kleine blokjes.
- Meng de tomaten, de helft van de tuinkers, de ui en de kappertjes onder elkaar in een kom.
- Voeg 4 el olijfolie toe.
- Kruid met peper en zout naar smaak.
- Breek de rijstvellen in grote stukken.
- Zodra de friteuse op temperatuur is kan je 4 tot 5 stukken rijstvel per keer in de friteuse doen. Wanneer je ze in het vet doet, moeten ze van vorm veranderen tot de typische kroepoekvorm. Dit is je rijstkrokant. Wacht niet tot ze bruin worden.
- Zodra de stukken helemaal wit zijn geworden leg je ze op een ovenplaat.
- Overstrooi meteen met zout en laat afkoelen.
- Dresseer de tomatentartaar in een ring op een bord. Werk af met een extra scheutje olijfolie, een rijstkrokant en de overblijvende tuinkers.