Ovengebakken wontonhapjes met aardpeer- en hazelnootvulling en kimchipuree

Verras je gasten met deze heerlijke ovengebakken wontons met aardpeer- en hazelnootvulling. Een origineel hapje of voorgerecht!

recept vegan hapje van wonton aardpeer en hazelnoot

5 from 1 vote

Ovengebakken wonton met aardpeer- en hazelnootvulling en kimchipuree

Deze wontons zien er niet alleen heel mooi uit, ze smaken ook nog eens heerlijk! De wontons worden krokant gebakken in de oven met een vulling van aardpeer en hazelnoot.
Soort gerecht: Hapjes, Voorgerecht
Voorbereiding: 45 minutes
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Voor de kimchipuree:

  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 stuk gember, ong. 5 gram of 1 centimeter, fijngesneden
  • 2 el agavesiroop
  • zeezout
  • 2 tl tamari, of sojasaus
  • 1 stengel lente-ui, fijngesneden
  • ½ wortel, fijngesneden
  • 2 el gochugaru (Koreaans chilipoeder), je kan dit eventueel vervangen door 2 el paprikapoeder en 1/2 tl chilipoeder, gebruik geen 2 el gewoon chilipoeder!
  • 50 ml water

Voor de wontons:

  • 1 el olijfolie
  • 1 tl komijnzaad
  • 150 g aardpeer, geschild en in stukjes gesneden
  • 25 g hazelnoten
  • 200 ml water
  • zeezout
  • 12 wontonvellen

Om te serveren:

  • verse koriander

Bereiding

Voor de kimchipuree:

  • Doe alle ingrediënten in een blender en meng alles tot een fijne puree. Indien je geen blender hebt, kan je ook een staafmixer gebruiken.

Voor de wontons:

  • Verwarm de oven voor op 180° C.
  • Doe de olijfolie en het komijnzaad in een kookpot en zet op een middelmatig vuur tot het komijnzaad begint te knisperen en goudbruin kleurt.
  • Voeg de aardpeer, hazelnoten en water toe en laat het geheel stoven tot het water volledig verdampt is en de aardpeer zacht is.
  • Pureer de groenten in een blender of met een staafmixer en breng op smaak met een snuifje zout.
  • Neem een ovenschaal en bedek de bodem met een vel bakpapier. Vul een glas met een beetje water.
  • Leg een wontonvel op je werkblad. Schep een theelepel van de aardpeer-hazelnootpuree in het midden van het vel. Dompel je wijsvinger in het glas water en bevochtig de 4 hoeken van het wontonvel. Breng alle 4 de hoeken samen in het midden en knijp ze even samen. Leg de gevouwen wonton in de ovenschaal en herhaal tot je alle 12 wontons gevuld hebt.
  • Bak de wontons gedurende 10 minuten in de oven.

Om te serveren:

  • Haal de wontons uit de ovenschaal en leg ze op een serveerbord. Garneer met wat kimchipuree en verse korianderblaadjes.

Extra informatie

Recept van Thomas Deruddere, kok bij Café BK6 in Kortrijk. Foto's: Manon Bruggeman.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept