Vegan hapje: knapperige bloemkool hotwings met bbq saus
Hoe maak je junkfood een beetje minder junk? Deze hotwings van bloemkool zijn hier een perfect voorbeeld van. Cauliflower wings worden steeds vaker geserveerd als vegan hapje in fastfood restaurants en wij zijn grote fan! De wings zijn heerlijk knapperig aan de buitenkant en de zachte smaak van de bloemkool is een perfecte match met de smaakexplosie van de bbq saus. Vegan barbecuesaus vind je in de meeste supermarkten, maar het loont zeker de moeite om ze ook eens zelf te maken. Dit KFC-geïnspireerd recept van Lento is sowieso een winner!
Vegan hapje: knapperige bloemkool hotwings met bbq saus
Ingrediënten
Voor de bloemkool wings
- 1 bloemkool
- 200 g bloem
- 1 el kipkruiden
- peper
- zout
- 120 ml water
- 50 g srirachasaus
- 1 zakje panko
- plantaardige frituurolie
Voor de barbecuesaus
- 50 ml vegan sushi-azijn
- 30 ml cola
- 30 ml vegan appelsap
- 1 el sojasaus , of tamari
- 2 el bruine suiker
- 1 el perenstroop
- 1 tl srirachasaus
- 1/2 tl chilipoeder
- 1 el texmexkruiden
- 250 ml ketchup
- 1 el ahornsiroop
- 1 el vegan wijnazijn
Bereiding
Zo maak je bloemkool hotwings:
- Snijd voor de wings de bloemkool in roosjes en blancheer ze 1 minuut. Laat afkoelen.
- Meng de bloem met de kipkruiden, peper en zout. Meng het water met de srirachasaus. Roer de bloem en de vloeistof door elkaar tot een pannenkoekenbeslag.
- Zet een kommetje klaar met de panko. Doop de bloemkoolroosjes in het beslag en rol ze daarna door de panko.
- Frituur de bloemkool 3 minuten op 180°C.
- Laat voor de barbecuesaus alle ingrediënten in een pannetje 15 minuten op laag vuur sudderen. Laat afkoelen.
Extra informatie
