Vegan hotdogs met ui, tomaat en spicy maïs

Hotdogs doen onmiddellijk denken aan zonnige dagen en barbecueën in de tuin. De umamirijke ui-tomaattopping en spicy maïskorrels in combinatie met de scherpe mosterd in dit vegan hotdog recept, tillen de kant-en-klare vegan worstjes naar een hoger niveau. Je kunt de hoeveelheden eventueel verdubbelen of verdriedubbelen en je eigen hotdogkraam beginnen op een feestje. Deze hotdogs zijn zo makkelijk – én superleuk – om te maken!

Ook heerlijk bij de BBQ: Geroosterde bloemkool met tandoori marinade, Tofu saté met pindasaus, Salade met watermeloen.

vegan hotdog
vegan hotdog
5 from 1 vote

Vegan hotdogs met ui, tomaat en spicy maïs

Zon, muziek en vegan hotdogs eten in de tuin met vrienden, wat wil een mens nog meer? Met dit makkelijk recept voor vegan hotdogs til jij je partysnack naar een hoger niveau! Geniet ervan!
Soort gerecht: Hoofdgerecht, Lunch, Snack
Voorbereiding: 15 minutes
Bereidingstijd: 15 minutes
Totaal: 30 minutes
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 6 vegan worstjes
  • 6 hotdogbroodjes
  • 1 tl olijfoliespread
  • Handvol babyspinazie
  • 2 el mosterd, naar keuze (bijvoorbeeld Franse mosterd)

Voor de ui-tomaattopping

  • 1 el koolzaadolie
  • 2 rode uien, in plakjes
  • 5 cherrytomaatjes, gehalveerd
  • Snuf chilivlokken
  • 1 el tamari , of zoutarme lichte sojasaus
  • 2 el golden syrup , of agavesiroop

Voor de spicy maïstopping

  • 1 el koolzaadolie
  • 1 bosui, schoongemaakt en diagonaal in dunne ringen
  • 340 g maïs uit blik, uitgelekt
  • 1 tl sriracha
  • 1 el tamari of zoutarme lichte sojasaus

Bereiding

  • Maak de vegan worstjes klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Voor de ui-tomaattopping: verhit een wok op middelhoog vuur tot hij begint te roken. Voeg een beetje koolzaadolie toe en draai de olie rond in de wok. Voeg zodra de olie heet is de rode uien en cherrytomaatjes toe en bak ze, al roerend, 30 seconden. Voeg dan de chilivlokken, tamari of lichte sojasaus en golden syrup toe en roerbak alles nog 2-3 minuten, tot de groenten zacht zijn. Schep ze in een hittebestendige kom en zet opzij.
  • Voor de spicy maïstopping: veeg de wok schoon en verhit hem opnieuw op middelhoog vuur. Voeg de koolzaadolie toe en draai de olie rond in de wok. Voeg de bosui toe en roerbak een paar seconden. Voeg de maïs samen met de sriracha en tamari of lichte sojasaus toe en roerbak nog 1 minuut, tot alles goed gemengd is. Zet tot gebruik opzij.
  • Verhit een grillpan op middelhoog vuur tot hij lichtjes begint te roken. Snijd de hotdogbroodjes open en besmeer ze met de olijfoliespread. Leg ze 20 seconden in de grillpan, met de besmeerde kant naar beneden, en haal ze er dan voorzichtig uit; probeer de broodjes heel te houden.
  • Voor het samenstellen van de hotdogs: leg wat spinazieblaadjes in de broodjes, gevolgd door de vegan worstjes. Verdeel dan de ui-tomaat- en maïstopping erover en maak af met wat mosterd. Serveer meteen.

Extra informatie

Recept en foto uit Asian green van Ching-He Huang. Uitgeverij: Becht.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Probeer ook: