Vegan hotdogs met ui, tomaat en spicy maïs
Hotdogs doen onmiddellijk denken aan zonnige dagen en barbecueën in de tuin. De umamirijke ui-tomaattopping en spicy maïskorrels in combinatie met de scherpe mosterd in dit vegan hotdog recept, tillen de kant-en-klare vegan worstjes naar een hoger niveau. Je kunt de hoeveelheden eventueel verdubbelen of verdriedubbelen en je eigen hotdogkraam beginnen op een feestje. Deze hotdogs zijn zo makkelijk – én superleuk – om te maken!
Ook heerlijk bij de BBQ: Geroosterde bloemkool met tandoori marinade, Tofu saté met pindasaus, Salade met watermeloen.
Vegan hotdogs met ui, tomaat en spicy maïs
Ingrediënten
- 6 vegan worstjes
- 6 hotdogbroodjes
- 1 tl olijfoliespread
- Handvol babyspinazie
- 2 el mosterd, naar keuze (bijvoorbeeld Franse mosterd)
Voor de ui-tomaattopping
- 1 el koolzaadolie
- 2 rode uien, in plakjes
- 5 cherrytomaatjes, gehalveerd
- Snuf chilivlokken
- 1 el tamari , of zoutarme lichte sojasaus
- 2 el golden syrup , of agavesiroop
Voor de spicy maïstopping
- 1 el koolzaadolie
- 1 bosui, schoongemaakt en diagonaal in dunne ringen
- 340 g maïs uit blik, uitgelekt
- 1 tl sriracha
- 1 el tamari of zoutarme lichte sojasaus
Bereiding
- Maak de vegan worstjes klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voor de ui-tomaattopping: verhit een wok op middelhoog vuur tot hij begint te roken. Voeg een beetje koolzaadolie toe en draai de olie rond in de wok. Voeg zodra de olie heet is de rode uien en cherrytomaatjes toe en bak ze, al roerend, 30 seconden. Voeg dan de chilivlokken, tamari of lichte sojasaus en golden syrup toe en roerbak alles nog 2-3 minuten, tot de groenten zacht zijn. Schep ze in een hittebestendige kom en zet opzij.
- Voor de spicy maïstopping: veeg de wok schoon en verhit hem opnieuw op middelhoog vuur. Voeg de koolzaadolie toe en draai de olie rond in de wok. Voeg de bosui toe en roerbak een paar seconden. Voeg de maïs samen met de sriracha en tamari of lichte sojasaus toe en roerbak nog 1 minuut, tot alles goed gemengd is. Zet tot gebruik opzij.
- Verhit een grillpan op middelhoog vuur tot hij lichtjes begint te roken. Snijd de hotdogbroodjes open en besmeer ze met de olijfoliespread. Leg ze 20 seconden in de grillpan, met de besmeerde kant naar beneden, en haal ze er dan voorzichtig uit; probeer de broodjes heel te houden.
- Voor het samenstellen van de hotdogs: leg wat spinazieblaadjes in de broodjes, gevolgd door de vegan worstjes. Verdeel dan de ui-tomaat- en maïstopping erover en maak af met wat mosterd. Serveer meteen.
Extra informatie
