Op de BBQ geroosterde bloemkool met tandoori marinade

Bloemkool wordt vaak ondergewaardeerd. We kennen ze het best in de gekookte versie met bechamelsaus, maar er bestaan tal van manieren om bloemkool lekker klaar te maken, denk maar aan een curry of zelfs als vegan buffalo wings. Bloemkool is op zijn best beetgaar en mag zeker niet plat gekookt worden. Met marinades kan je je creativiteit loslaten en een smaakbom maken van je bloemkool.  Met dit recept wordt geroosterde bloemkool het pronkstuk van je volgende barbecue. Deze bloemkool ziet er niet alleen fantastisch uit maar ze smaakt ook nog eens overheerlijk, dankzij de heerlijke BBQ marinade met tandoori specerijenmix.

Vegan bbq
Vegan bbq
5 from 3 votes

Op de BBQ geroosterde bloemkool met tandoori marinade

Voor dit recept maken we een marinade met tandoorikruiden. De bloemkool wordt traag gegaard op de barbecue, heerlijk!
Soort gerecht: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 40 minutes
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 ml plantaardige yoghurt
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl korianderzaad, gemalen
  • 1 tl uienpoeder
  • 3 tl chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl zout
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 bloemkool

Bereiding

  • Doe 200 ml van de yoghurt in een schaal en mix met de garam masala, de gemalen koriander, het uien-, chili- en paprikapoeder, het zout en de knoflook tot een marinade. Houd 2 theelepels van de marinade apart.
  • Smeer de bloemkool royaal in met de marinade. Leg op een barbecue en rook in 25 tot 30 minuten gaar met gesloten deksel. Prik voorzichtig met een mes in de kool om te checken of die gaar is.
  • Mix de achtergehouden marinade met de resterende yoghurt. Serveer als dip bij de geroosterde bloemkool.

Extra informatie

Recept en foto’s uit Vegan Summer van Milou Van Der Will. Verschenen bij Uitgeverij Good Cook.
Vegan Summer Kookboek
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Ontdek ook: