Koude komkommersoep met avocado
Wie zegt dat je in de zomer niet kan genieten van soep? Deze heerlijk frisse komkommersoep met avocado en tahin smaakt zelfs bij tropische temperaturen! Bovendien is het recept super easy: je gooit alles in een blender en in no-time geniet van je van een zalig koude komkommersoep die ook nog eens helemaal vegan is. Leuk bij een zomerse brunch of als lichte lunch.
Koude komkommersoep met avocado
Een typisch zomers recept: deze vegan soep is ongelooflijk makkelijk en snel gemaakt. Komkommer voelt verkoelend aan en is daarom perfect in de zomer.
Soort gerecht: Brunch, Lunch, Voorgerecht
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- ½ bosje verse bieslook
- ½ bosje verse peterselie
- 4 komkommers
- 2 avocado’s, in grove blokjes, plus extra als garnering
- 2 citroenen, het sap
- 125 ml ongezoete amandeldrink , of water
- 2 el tahin
- 2 el pijnboompitten
- 1 el vegan honing , of agavesiroop of een andere zoetstof naar keuze
- ½ sjalot
- Roze zout
- zwarte peper, versgemalen
Bereiding
- Snijd een paar takjes bieslook en peterselie fijn en leg apart. Doe de rest van de bieslook en peterselie in een blender met de komkommer, avocado’s, het citroensap, de amandeldrink, tahin, pijnboompitten, agavesiroop en sjalot en pureer op hoge snelheid tot je een gladde soep hebt. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de soep in kommen en garneer met de blokjes avocado en fijngesneden kruiden.
Extra informatie
Recept en foto uit Eet jezelf stralend gezond van Mafalda Pinto Leite. Uitgeverij: Becht.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Heerlijk !