Koude komkommersoep met avocado

Wie zegt dat je in de zomer niet kan genieten van soep? Deze heerlijk frisse komkommersoep met avocado en tahin smaakt zelfs bij tropische temperaturen! Bovendien is het recept super easy: je gooit alles in een blender en in no-time geniet van je van een zalig koude komkommersoep die ook nog eens helemaal vegan is. Leuk bij een zomerse brunch of als lichte lunch.

plantaardige soep
plantaardige soep
5 from 3 votes

Koude komkommersoep met avocado

Een typisch zomers recept: deze vegan soep is ongelooflijk makkelijk en snel gemaakt. Komkommer voelt verkoelend aan en is daarom perfect in de zomer.
Soort gerecht: Brunch, Lunch, Voorgerecht
Bereidingstijd: 10 minutes
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • ½ bosje verse bieslook
  • ½ bosje verse peterselie
  • 4 komkommers
  • 2 avocado’s, in grove blokjes, plus extra als garnering
  • 2 citroenen, het sap
  • 125 ml ongezoete amandeldrink , of water
  • 2 el tahin
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 el vegan honing , of agavesiroop of een andere zoetstof naar keuze
  • ½ sjalot
  • Roze zout
  • zwarte peper, versgemalen

Bereiding

  • Snijd een paar takjes bieslook en peterselie fijn en leg apart. Doe de rest van de bieslook en peterselie in een blender met de komkommer, avocado’s, het citroensap, de amandeldrink, tahin, pijnboompitten, agavesiroop en sjalot en pureer op hoge snelheid tot je een gladde soep hebt. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de soep in kommen en garneer met de blokjes avocado en fijngesneden kruiden.

Extra informatie

Recept en foto uit Eet jezelf stralend gezond van Mafalda Pinto Leite. Uitgeverij: Becht.
Eet jezelf stralend gezond - 1
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Probeer ook: