Tofu saté met pindasaus

Heb je een vegan bbq gepland? Probeer dan zeker eens deze heerlijke tofu saté met pindasaus. Met deze eenvoudige marinade wordt tofu onweerstaanbaar lekker.

recept vegan bbq gemarineerde tofu saté

recept vegan bbq gemarineerde tofu saté
5 from 2 votes

Tofu saté met pindasaus

Op zoek naar een eenvoudig bbq-recept? Deze gemarineerde tofu saté is heel eenvoudig klaar te maken en smaakt overheerlijk!
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Voorbereiding: 20 minutes
Om te marineren: 1 hour
Totaal: 1 hour 20 minutes
Porties: 16 stokjes

Ingrediënten

  • 16 satéstokjes
  • 1 el arachideolie
  • ½ tl zout
  • 1 el currypoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 el sojasaus
  • 2 knoflooktenen, geperst
  • 650 g tofu, geperst
  • 1 sjalotje, fijngesneden, om erbij te serveren
  • 1 handje pinda's, fijngehakt, om erbij te serveren

Voor de pindasaus :

  • 1 tl korianderzaad, geroosterd
  • ½ tl komijnzaad, geroosterd
  • ½ tl laospoeder, of gebruik de helft gemberpoeder als je dit niet kan vinden
  • 2 rode pepers, zaadlijsten verwijderd, grofgehakt
  • 5 kemirinoten, geroosterd (optioneel)
  • 2 knoflooktenen, fijngesneden
  • 1 rode ajuin, fijngesneden
  • ½ tl zout
  • 1 el arachideolie
  • 1 tomaat, fijngesneden
  • 1 tl sambal oelek
  • 2 el ketjap manis
  • 3 el pindakaas
  • 30 ml kokosmelk
  • 2 tl citroensap
  • 1 klein kopje water

Bereiding

  • Zet de stokjes in een groot glas water, dan verbranden ze straks niet zo snel.
  • Maak de marinade door de olie te mengen met het zout, currypoeder, kurkuma, gemberpoeder, sojasaus en knoflook.
  • Snijd de tofu in kleine blokjes. Doe bij de marinade en meng.
  • Rijg de saté, 4 blokjes per stokje. Laat minstens een uur marineren.
  • Rooster de saté op een houtskoolvuurtje op de bbq. Als het geen bbq-weer is, kan je de satés ook 20 minuten in de oven bakken op 200°C (Draai ze na 10 minuten om). Zet de laatste minuut de grill aan.
  • Serveer met de pindasaus, sjalot en pinda's. Smakelijk!

Voor de pindasaus:

  • Doe het korianderzaad met het komijnzaad en de laos in een vijzel en maal fijn. Voeg de rode pepers toe. Maal fijn. Voeg de kemirinoten, knoflook, ui en het zout toe. Vijzel tot een smeuïge kruidenpasta.
  • Verhit de olie in een steelpan. Fruit de kruidenpasta. Voeg na een paar minuten de tomaat, sambal en ketjap toe. Laat een paar minuten pruttelen.
  • Voeg nu de pindakaas, kokosmelk en het citroensap toe. Roer goed door. Verdun de saus met het water en breng op smaak met zout, peper en eventueel nog een scheutje ketjap. Proef. Pas aan. En maak er je eigen saus van.

Extra informatie

Recept en foto uit Vegan East van Milou Van Der Will. Bekijk ook onze review van het boek.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept