Griekse dakos met vegan fetakaas
Met dit recept brengen we de Griekse sferen op tafel. Deze Griekse dakos is een topper voor degenen die houden van een hartig ontbijt, of als snack doorheen de dag. Vegan fetakaas, kappertjes, lente-ui en olijven brengen veel smaak in dit gerecht.
Griekse Dakos met vegan fetakaas
Ontdek een deeltje van de mediterraanse keuken met deze Griekse dakos en vegan fetakaas.
Soort gerecht: Lunch, Ontbijt, Snack
Porties: 4 porties
Ingrediënten
- 200 g Violife Greek White, verkruimeld
- 4 tomaten, geraspt of in blokjes
- 1 tl witte wijnazijn, (vegan)
- 1 tl suiker
- 1 el basilicum, fijngehakt
- 1 bosje verse tijm
- 4 ronde gerstbeschuiten
- 1 lente-ui, gesnipperd
- 2 el kappertjes
- 2 el zwarte olijven, in plakjes
- 4 el olijfolie
- peper, naar smaak
- zout, naar smaak
Bereiding
- Voeg in een middelgrote kom tomaten, azijn, suiker, zout, peper, fijngehakte basilicum en tijm toe en roer door elkaar. Voeg het mengsel toe aan de beschuiten.
- Voeg de fijngesnipperde ui en de Violife Greek White crumbles toe. Bestrooi met kappertjes en olijven en besprenkel met olijfolie om te serveren.
Extra informatie
Recept en foto van Violife, partner van Try Vegan.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan