Griekse dakos met vegan fetakaas

Met dit recept brengen we de Griekse sferen op tafel. Deze Griekse dakos is een topper voor degenen die houden van een hartig ontbijt, of als snack doorheen de dag. Vegan fetakaas, kappertjes, lente-ui en olijven brengen veel smaak in dit gerecht.

Griekse-dakos
Griekse-Dakos
5 from 1 vote

Griekse Dakos met vegan fetakaas

Ontdek een deeltje van de mediterraanse keuken met deze Griekse dakos en vegan fetakaas.
Soort gerecht: Lunch, Ontbijt, Snack
Bereidingstijd: 10 minutes
Porties: 4 porties

Ingrediënten

  • 200 g Violife Greek White, verkruimeld
  • 4 tomaten, geraspt of in blokjes
  • 1 tl witte wijnazijn, (vegan)
  • 1 tl suiker
  • 1 el basilicum, fijngehakt
  • 1 bosje verse tijm
  • 4 ronde gerstbeschuiten
  • 1 lente-ui, gesnipperd
  • 2 el kappertjes
  • 2 el zwarte olijven, in plakjes
  • 4 el olijfolie
  • peper, naar smaak
  • zout, naar smaak

Bereiding

  • Voeg in een middelgrote kom tomaten, azijn, suiker, zout, peper, fijngehakte basilicum en tijm toe en roer door elkaar. Voeg het mengsel toe aan de beschuiten.
  • Voeg de fijngesnipperde ui en de Violife Greek White crumbles toe. Bestrooi met kappertjes en olijven en besprenkel met olijfolie om te serveren.

Extra informatie

Recept en foto van Violife, partner van Try Vegan.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: