https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-827276689 https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-80343771-1

Vegan chocomousse met rode biet en een vleugje chili

Zin in een romige chocomousse met net dat tikkeltje extra? Deze vegan chocomousse met pure chocolade, rode biet en een vleugje chili verrast je smaakpapillen. Rode biet en chocolade is een vrij recente smaakcombinatie die steeds vaker voorkomt in cake, pannenkoeken en brownies bijvoorbeeld. Voor moeilijke eters is het een handige truc om toch wat extra groenten te eten.

5 from 1 vote

Vegan chocomousse met rode biet en een vleugje chili

Met aquafaba maak je de lekkerste chocomousse! Probeer deze verrassende variant met rode biet en een vleugje chili.
Soort gerecht: Dessert
Totaal: 2 hours 30 minutes
Porties: 10 personen

Ingrediënten

  • 150 ml aquafaba, sap uit een blik kikkererwten
  • 25 g bruine basterdsuiker
  • ½ tl wijnsteenpoeder, optioneel
  • 300 g pure vegan chocolade, 50-55% cacao
  • 150 g kokosroom
  • ¼ tl gemalen chilipoeder of cayennepeper
  • 2 el sinaasappelsap
  • 100 g rode biet, gekookt en geschild

Om te garneren:

  • Vegan witte chocolade, optioneel

Bereiding

  • Klop de aquafaba, bruine suiker en wijnsteen met een elektrische mixer op zijn hoogste stand in ongeveer 10 minuten tot een dik, stevig schuim. De wijnsteen helpt om het schuim te stabiliseren, maar zonder gaat het ook prima.
  • Hak ondertussen de chocolade fijn en laat au bain-marie smelten. Pas op dat er geen water bij de chocolade komt. Roer af en toe met een pannenlikker om het smelten te bevorderen. Blijf erbij, als het te lang duurt droogt de chocolade uit. Meng de kokosroom en het chilipoeder door de gesmolten chocolade.
  • Filter het sinaasappelsap met een zeef. Snijd de biet in stukken en doe in de keukenmachine. Voeg de hete chocoladecrème, het sinaasappelsap en een snuf zout toe en mix zo glad mogelijk. Werk snel, zodat de chocolade geen tijd krijgt om te stollen. Doe het chocolademengsel in een grote kom en spatel de opgeklopte aquafaba er voorzichtig doorheen. Schrik niet van het volumeverlies. Schenk de mousse in 10 glazen en dek af met vershoudfolie. Laat minstens 2 uur opstijven in de ijskast.
  • Laat de witte chocoladereep bij warm weer goed hard worden in de ijskast. Haal de reep en mousse kort voor serveren tevoorschijn. Schraap met een kaasschaaf sierlijke krullen van de zijkant van de chocoladereep. Als je geen kaasschaaf hebt, kun je het ook met een scherpe dunschiller proberen. Garneer de mousse met de chocoladekrullen. Serveer koud.

Extra informatie

Recept en foto uit TLV Vegan, land zonder melk en honing. Jigal Krant. Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: