Basisrecept vegan appelcake met kaneel

Een heerlijk klassieke appelcake op grootmoeders wijze is altijd een goed idee! De combinatie frisse appeltjes en zoete kaneel wordt gesmaakt door jong en oud. Dit recept is bovendien heel handig wanneer je weinig tijd hebt, maar toch vers gebak op tafel wil zetten. De bereiding is heel eenvoudig en vraagt slechts een kwartiertje tijd, de oven doet de rest van het werk. 



plantaardig vegan appelcake
Vegan plantaardige appelcake
5 from 1 vote

Basisrecept vegan appelcake met kaneel

Ontdek stap voor stap hoe je een heerlijke vegan appelcake maakt met slechts 8 ingrediënten.
Soort gerecht: Dessert, Snack
Voorbereiding: 15 minutes
Bereidingstijd: 50 minutes
Porties: 1 cake

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 10 g bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 200 ml sojamelk
  • 75 ml zonnebloemolie, Ontgeurd
  • 150 g rietsuiker
  • 1 el appelazijn
  • 2 stuks appel, Bv. Goudreinet (boskoop)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een rechthoekige bakvorm in met gesmolten sojaboter of gebruik bakpapier.
  • Zeef de bloem boven een grote mengkom. Voeg bakpoeder, kaneel en rietsuiker toe en meng. Zet apart.
  • Neem een tweede mengkom en mix daarin de sojamelk, zonnebloemolie en 1 el appelazijn.
  • Schil de appels en snijd 1 appel in stukjes. Snijd de tweede appel in schijfjes en besprenkel eventueel met wat citroensap om te voorkomen dat de appel bruin wordt.
  • Meng de natte ingrediënten door de bloem tot een homogeen beslag maar meng niet te lang. Spatel de appelblokjes voorzichtig door het beslag.
  • Giet het beslag in de cakevorm. Druk de appelschijfjes in het beslag. Bestrooi eventueel met wat extra kaneelpoeder.
  • Bak de cake 50 minuten in de voorverwarmde oven of tot een satéprikker er schoon uit komt nadat je in het midden van de cake geprikt hebt.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Probeer ook: