Eenvoudige vegan cookies met pindakaas en chocolade

Deze heerlijke vegan koekjes smelten in je mond. Voor een dubbele chocolade-boost kan je de pindakaas ook vervangen door vegan chocopasta en er chocoladekoekjes van maken.

vegan cookies
vegan cookies
5 from 1 vote

Eenvoudige vegan cookies met pindakaas en chocolade

Snel lekkere koekjes uit je hoed toveren? Dat doe je met dit heerlijke basisrecept. Cookies met pindakaas of liever double chocolate? Het kan allebei!
Soort gerecht: Dessert
Voorbereiding: 35 minutes
Bereidingstijd: 15 minutes
Totaal: 50 minutes
Porties: 20 koekjes

Ingrediënten

  • 125 g plantaardige boter
  • 90 g basterdsuiker
  • 60 g appelmoes, (1/4 kopje)
  • 125 g pindakaas
  • 1 zakje vanillesuiker, of wat vanille-essence
  • 90 g suiker
  • 200 g bloem, of zelfrijzend bakmeel
  • 1 mespuntje Zout
  • 1/2 tl bakpoeder, hoeft niet als je zelfrijzend bakmeel gebruikt
  • 150 g vegan chocolade naar keuze, in stukjes

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Mix in een grote schaal de plantaardige boter en de drie soorten suiker door elkaar tot het mengsel luchtig is.
  • Mix nu de appelmoes en de pindakaas door het botermengsel tot de ingrediënten goed door elkaar gemengd zijn.
  • Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout in een aparte schaal. Gebruik een pollepel om alles goed te mengen.
  • Voeg de gezeefde bloem bij het pindakaasmengsel en meng ze door elkaar met een pollepel. Roer de stukjes chocolade erdoorheen.
  • Schep met een lepel 6 à 7 hoopjes beslag op elke bakplaat. Laat genoeg ruimte tussen de koekjes, zodat ze genoeg ruimte hebben tijdens het bakken.
  • Bak de pindakaas cookies 15  minuten. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes 2-3 minuten afkoelen. Leg ze op het taartrooster.
  • Tip: Je kan er ook chocoladekoekjes van maken door 30 g cacaopoeder toe te voegen aan het recept en de pindakaas te vervangen door vegan chocopasta.
  • Tip 2: Voor het beste resultaat bak je de bakplaten met koekjes één voor één, in het midden van de oven.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Vrijwilliger Isabeau van Isabeau De Jaeger Fotografie verzorgde de foto’s voor dit recept. Je ook inzetten als vrijwilliger? Meld je hier aan

Meer recepten met pindakaas?

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Probeer ook: