Vegan chocolade lavacake met frambozen
Wie houdt niet van chocolade en frambozen? Aan dit vegan recept voor een zoete en fruitige chocolade lavacake kan niemand weerstaan!
Toch geen fan van framboos? Gebruik gerust een andere fruitsoort.
Vegan chocolade lavacake met frambozen
Met slechts 10 minuutjes werk zet je zo een heerlijke chocolade lavacake op tafel. Dresseer met wat vegan Alpro yoghurt en verse frambozen en je krijgt een heerlijk dessert.
Soort gerecht: Dessert
Porties: 4 porties
Ingrediënten
- 120 g bevroren frambozen
- 180 g Alpro This is Not M*lk Choco Plantaardige Drink
- 155 g volkorenmeel
- 2 tl bakpoeder
- 2 el kokossuiker
- 45 g gesmolten kokosolie
- 40 g vegan chocoladedruppels of gehakte pure chocolade (80% cacao), plus extra schilfers om te serveren
- Alpro Vanille Plantaardig Alternatief voor Yoghurt
- 1 tl cacaopoeder, om te serveren
- enkele verse frambozen, om te serveren
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Maak een waterbad voor je minibakvorm of voor één grote ovenschaal.
- Doe de bevroren frambozen in je gekozen bakvorm.
- Zet 3 minuutjes in de microgolfoven tot de frambozen zacht zijn.
- Plet ze met een vork en zet even apart.
- Meng nu de Alpro This is Not M*lk Choco Plantaardige Drink, het meel, het bakpoeder, de kokossuiker en de olie tot een glad beslag.
- Doe het beslag in de ovenschaal.
- Komen de frambozen omhoog? Helemaal oké! Zet de ovenschaal in het waterbad en bak 15 à 20 minuutjes in de oven tot het mengsel gaar is.
- Haal je bakvorm uit de oven en serveer de lavacake warm met Alpro Vanille Plantaardig Alternatief voor Yoghurt, frambozen, fijngehakte chocolade en cacaopoeder.
Extra informatie
Tip: Gebruik elk fruit naar keuze.
Recept en foto van Alpro. Meer info over de producten van Alpro? Check zeker eens www.alpro.com/benl/ of @alpro op Instagram.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan