Vegan chocolade lavacake met frambozen

 Wie houdt niet van chocolade en frambozen? Aan dit vegan recept voor een zoete en fruitige chocolade lavacake kan niemand weerstaan! 

Toch geen fan van framboos? Gebruik gerust een andere fruitsoort.

plantaardig chocolade dessert
plantaardig chocolade dessert
No ratings yet

Vegan chocolade lavacake met frambozen

Met slechts 10 minuutjes werk zet je zo een heerlijke chocolade lavacake op tafel. Dresseer met wat vegan Alpro yoghurt en verse frambozen en je krijgt een heerlijk dessert.
Soort gerecht: Dessert
Bereidingstijd: 10 minutes
Baktijd: 20 minutes
Totaal: 30 minutes
Porties: 4 porties

Ingrediënten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180° C.
  • Maak een waterbad voor je minibakvorm of voor één grote ovenschaal.
  • Doe de bevroren frambozen in je gekozen bakvorm.
  • Zet 3 minuutjes in de microgolfoven tot de frambozen zacht zijn.
  • Plet ze met een vork en zet even apart.
  • Meng nu de Alpro This is Not M*lk Choco Plantaardige Drink, het meel, het bakpoeder, de kokossuiker en de olie tot een glad beslag.
  • Doe het beslag in de ovenschaal.
  • Komen de frambozen omhoog? Helemaal oké! Zet de ovenschaal in het waterbad en bak 15 à 20 minuutjes in de oven tot het mengsel gaar is.
  • Haal je bakvorm uit de oven en serveer de lavacake warm met Alpro Vanille Plantaardig Alternatief voor Yoghurt, frambozen, fijngehakte chocolade en cacaopoeder.

Extra informatie

Tip: Gebruik elk fruit naar keuze.
Recept en foto van Alpro. Meer info over de producten van Alpro? Check zeker eens www.alpro.com/benl/ of @alpro op Instagram.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Probeer ook: