Romige vegan chocomousse

Chocolademousse zonder ei? Geen probleem! Vervang het opgeklopt eiwit door opgeklopte aquafaba voor een heerlijk romige chocomousse.

vegan recept chocomousse zonder ei

vegan recept chocomousse zonder ei
5 from 2 votes

Romige chocolademousse

Aquafaba is het geheime ingrediënt van deze heerlijke vegan chocomousse
Soort gerecht: Dessert
Keuken: Belgisch
Voorbereiding: 20 minutes
Opstijven: 1 hour
Totaal: 1 hour 20 minutes
Porties: 8 porties

Ingrediënten

  • 200 ml aquafaba, van 2 bokalen kikkererwten (ongeveer 200 ml)
  • 250 g pure chocolade , van goede kwaliteit
  • kokos- of sojaroom, enkele eetlepels

Bereiding

  • Smelt de chocolade au bain-marie. Voeg er enkele eetlepels kokos- of sojaroom aan toe zodat het niet hard wordt terwijl je het laat afkoelen.
  • Klop de aquafaba stijf met een handmixer. Voeg nu voorzichtig de gesmolten chocolade toe en meng met een houten lepel. Doe de mousse in glaasjes en zet ze minimaal 1 uur in de koelkast.
  • Serveer met besjes en/of geraspte chocolade of chocoladegranola.
    Smakelijk!
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept