Klassieke vegan cake
Een luchtige cake bakken zonder ei? Kinderspel! Test het zelf uit met deze basiscake. Een gemakkelijk en snel recept waar je naar hartelust mee kan experimenteren.
Feeling fruity? Varieer gerust en voeg stukjes fruit toe aan deze cake of maak er ook eens een chocoladecake van.
Klassieke vegan cake met citroen
Soms kan het ook simpel, zoals deze heerlijke vegan cake. Met slechts enkele ingrediënten zet je zo dit luchtige gebak op tafel. Krachtig in zijn eenvoud.
Soort gerecht: Dessert
Porties: 8 porties
Ingrediënten
- 225 g bloem
- 200 g suiker
- 8 g bakpoeder
- 1 citroen, sap en zeste
- 90 ml plantaardige olie of gesmolten vegan bakboter
- 200 ml sojamelk
- Snufje zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de droge ingrediënten.
- Monteer met behulp van een staafmixer de olie of gesmolten plantaardige boter onder de sojamelk, werk af met citroenzeste en -sap.
- Meng de droge met de natte componenten en schep het geheel over in een gepaste bakvorm of meerdere kleinere bakvormen. Bak 25 à 45 minuten in de voorverwarmde oven, afhankelijk van de dikte.
- Prik met een dikke naald of mes in de cake om te kijken of er nog rauw beslag loskomt. Indien je mes of naald droog uit de cake komt weet je dat het bakproces voltooid is.
Extra informatie
Tip: varieer met dit recept en voeg stukjes fruit toe aan deze cake.
Recept en foto uit: De basis plantaardig © 2023 Pieter-Jan Lint. Fotografie: © 2023 Tony Le Duc ©Minestrone Cookbooks.
Volg @debasisplantaardig op Instagram of ontdek het boek via www.de-basis-plantaardig.be.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!