Vegan Camembert uit de oven

Wat is er gezelliger dan een vegan Camembert uit de oven om te delen met je vrienden en familie?! Simpel en superlekker. Hiermee scoor je gegarandeerd punten bij je gasten!

Vegan-Camembert
Vegan-Camembert
4.50 from 2 votes

Vegan Camembert uit de oven

Een recept voor een heerlijk winters vegan aperitiefhapje.
Soort gerecht: Voorgerecht

Ingrediënten

  • 1 Nurishh Cœur Fleuri , (vegan Camembert)
  • 1 ciabattabrood, in de lengte gehalveerd en in reepjes gesneden
  • 1 scheutje olijfolie, extra zuiver
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1 snuifje zeezout
  • 150 g olijven
  • 40 g noten, (amandelen, of walnoten)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180˚C (170˚C hetelucht). Leg de ciabattareepjes op een grote bakplaat en besprenkel met extra zuivere olijfolie. Bestrooi met zeezout en verdeel er de verscheurde rozemarijnblaadjes over. Plaats 25 minuten in de oven.
  • Haal na 10 minuten de Nurishh Coeur Fleuri Camembert uit het papier en leg hem terug op de bodem van de houten verpakking. Zo valt hij niet uit elkaar wanneer je hem eruit haalt.
  • Maak met een mes een X op de bovenkant en bestrooi met wat zout en rozemarijnblaadjes. Leg op een bakplaat en stop 15 minuten in de oven.
  • Maak het plankje klaar met de olijven en de noten en voeg het brood toe wanneer het aan de randen goudkleurig is.
  • Zodra de Nurishh Camembert klaar is, haal je hem uit de oven en leg je hem op het midden van het plankje, in zijn verpakking. Dien meteen op en dompel het brood in de smeltende Camembert.

Extra informatie

Recept en foto van Nurishh, partner van Try Vegan.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: