Vegan appeltaart-havermout ontbijt
Een voedzaam vegan havermoutontbijt dat smaakt naar appeltaart en je meteen verwarmt. Je hebt slechts enkele ingrediënten en een kwartiertje nodig om dit heerlijke ontbijt met havermout te maken. Ook lekker bij een vegan brunch. Met havermout kan je bovendien eindeloos variëren.
Ontdek ook onze andere ontbijtrecepten met havermout: gepimpte havermout, havermout met warme bosvruchten, overnight oats of carrotcake havermout met pecannoten!
Vegan appeltaart-havermout ontbijt
Ingrediënten
- ½ appel, in stukjes, met of zonder schil
- 1 el kokosbloesemsuiker
- 1 tl kaneel
- 35 g havermout
- 130 ml plantaardige melk
- 1 el ahornsiroop
- ½ tl vanille-extract
- Snufje zeezout
- Toppings: pecannoten, plantaardige yoghurt en ahornsiroop
Bereiding
- Doe de stukjes appel in een kleine kookpot met 50 ml water, de kokosbloesemsuiker en 1⁄2 tl kaneel. Kook ze op een middelhoog vuur tot het water is opgelost en de appeltjes zacht zijn. Je kan altijd een beetje extra water toevoegen en de appeltjes verder doorkoken.
- Doe de havermout, de plantaardige melk, de ahornsiroop, 1⁄2 tl kaneel, het vanille-extract en zeezout in een kleine kookpot en verwarm op een middelhoog vuur.
- Laat de havermout, terwijl je goed mengt, indikken tot je de gewenste textuur bereikt.
- Doe de havermout in een kommetje, leg de appeltjes erbovenop of meng ze onder de havermout.
- Serveer met plantaardige yoghurt, stukjes pecannoten en eventueel ahornsiroop.














