BE Vegan nodigt je uit op de boekvoorstelling “Waarom ik 40 jaar biefstuk en kaas at, en toen veganist werd” 

Donderdag 2 maart om 19u30 bij Camion in Antwerpen

Na veertig jaar vlees, zuivel en vis werd journalist Sofie Mulders eind 2019 eensklaps veganist. Waarom ze die beslissing nam, vertelt ze in haar boek “Waarom ik 40 jaar biefstuk en kaas at, en toen veganist werd.” Op donderdag 2 maart komt de auteur haar boek voorstellen in restaurant Camion in Antwerpen.

Ben jij er graag bij? Meld je dan nu aan. 

De toegang is gratis, maar we vragen je wel om vooraf in te schrijven.

Programma

Wil je graag meer weten over de gang van zaken in de Belgische veehouderij? Krijg je soms de opmerking dat de beelden uit bekende documentaires niet in Europa gemaakt werden en niet te vergelijken zijn met de situatie hier? Schrijf je dan nu in voor deze boekvoorstelling.

  • 19u30 start presentatie Sofie Mulders
  • 20u Interview met Sofie Mulders
  • Einde voorzien rond 20u30.

Na de voorstelling is er ook de mogelijkheid om het boek aan te kopen en na te praten met een drankje.

Over het boek

In het eerste deel van haar boek neemt journalist Sofie Mulders de lezer mee op tocht door de veehouderij. Ze spreekt met boeren, dierenartsen, slachthuismedewerkers, biologen en andere wetenschappers. Feiten en wetenschappelijke inzichten zijn daarbij de leidraad. Ze komt duistere zaken te weten, ontdekt hoe de waarheid niet altijd de beste vriend is van de vee-industrie, en hoe we als consument voortdurend om de tuin worden geleid.

In het tweede deel gaat ze dieper in op de vele vragen die ze zich stelde en die ze van haar omgeving kreeg nadat ze had besloten om veganistisch te gaan leven.

Schrijf je in

Fotograaf: Katrijn Van Giel.

Sofie Mulders (1976) is journalist. Ze studeerde Germaanse Taal- en Letterkunde aan de KU Leuven, gaf tien jaar les op een middelbare school en maakte toen de overstap naar de journalistiek. Vandaag schrijft ze voor De Morgen en Knack.