Gezond ontbijt: heerlijke havermout met warme bosvruchten

Met een ontbijt met havermout is de dag gezond gestart! Omdat havermout gemaakt wordt van hele haverkorrels, wordt het beschouwd als een volkoren graanproduct. Havermoutpap is een goede bron van vezels, wat niet alleen belangrijk is voor de darmflora maar ook het cholesterolgehalte in je bloed kan verlagen. Voeg daar dan nog eens blauwe bessen aan toe en je hebt een gezond ontbijt vol antioxidanten!

Havermout heeft niet veel nodig, je kan er een lekkere pap van maken zoals in dit recept of overnight oats als je ‘s morgens niet veel tijd hebt. Havermout is ook heel lekker om door je plantaardige yoghurt of smoothie roeren.

gezond-ontbijt-havermout
gezond-ontbijt-havermout
5 from 4 votes

Gezond ontbijt: heerlijke havermout met warme bosvruchten

Met deze havermoutpap met een saus van bosvruchten zoals blauwe bessen zet je snel een gezond ontbijt op tafel.
Soort gerecht: Ontbijt
Bereidingstijd: 15 minutes
Porties: 2 porties

Ingrediënten

  • 100 g havermout
  • 30 g zonnebloempitten
  • 250 ml plantaardige melk
  • 150 g bosvruchten, of blauwe bessen, diepgevroren
  • 1 tl citroensap
  • zoetstof naar keuze, bv. agave- of ahornsiroop
  • vanille-extract, (optioneel)

Bereiding

  • Zet een pannetje op klein vuur en doe hierin de bosvruchten, 1 tl citroensap, een beetje zoetstof en 2 eetlepels water. Laat een kleine 10 minuten rustig koken.
  • Doe de plantaardige melk, havermout, zonnebloempitten en eventueel een druppeltje vanille-extract in een steelpan en zet op een laag vuur. Laat 5 minuten rustig koken en roer af en toe.
  • Serveer de havermoutpap met de bosvruchtensaus, warm of koud.

Extra informatie

Extra informatie
Recept en foto’s van Franne Lingier.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: