Kleurrijke paprikahummus, een gezonde vegan dip met rauwkost

Hummus kennen we allemaal als een eiwitrijke spread die je zowel als broodbeleg, tussen een wrap of als dip kan eten. Deze kleurrijke versie is nog zo veel feestelijker! Het recept is heel eenvoudig. Maak een hoeveelheid hummus en voeg er paprika’s naar keuze aan toe: rode, groene of gele. Heerlijk als zomerse dip bij kerstomaatjes, rauwkost en wat crackers.

5 from 1 vote

Kleurrijke paprikahummus, een gezonde vegan dip met rauwkost

Deze paprikahummus is heerlijk om te serveren bij een zomerse picknick of als tussendoortje.
Soort gerecht: Bijgerecht, Hapjes, Voorgerecht
Totaal: 10 minutes
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 g kikkererwten, uit blik, uitgelekt en afgespoeld
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode, gele of groene paprika, zaadjes verwijderd
  • 1 el citroensap
  • 3 el tahini
  • 2 el olijfolie
  • ½ tl komijnpoeder
  • 3 el water

Garnering

  • Olijfolie
  • Pijnboompitten
  • Verse kruiden
  • Paprikapoeder

Bereiding

  • Mix alle ingrediënten, behalve het water, in een keukenmachine. Voeg beetje bij beetje het water toe tot je blij bent met de consistentie en de hummus zacht en romig is.
  • Schep de hummus in een kom, sprenkel er wat olijfolie over en garneer met pijnboompitten, verse kruiden en/of paprikapoeder.
  • Je kan de hummus afgedekt in de koelkast nog zo’n 3 tot 4 dagen bewaren.

Extra informatie

Recept en foto uit Vegan zuivel van Emelie Holm. Uitgeverij Good Cook.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: