Carpaccio van koolrabi: een licht vegan voorgerecht

Carpaccio is een Italiaans koud gerecht en betekent letterlijk ‘dun gesneden’. Je kan van allerlei groenten carpaccio maken zoals bijvoorbeeld rode biet of gegrilde courgette. In dit recept gebruiken we koolrabi. Koolrabi is een relatief onbekende koolsoort die je zowel rauw als gekookt kan eten. De rauwe smaak heeft iets weg van radijs, maar iets zoeter. De carpaccio is een fris, licht gerecht dat je zowel als voorgerecht of als bijgerecht kan serveren, bijvoorbeeld bij een zomerse barbecue.

vegan-carpaccio-koolrabi
vegan-carpaccio-koolrabi
5 from 1 vote

Carpaccio van koolrabi: een licht vegan voorgerecht

Deze carpaccio van koolrabi is heerlijk fris met een zuurtje van veenbes en citrus. Perfect om te serveren als lichte toets bij een iets zwaarder hoofdgerecht.
Soort gerecht: Bijgerecht, Voorgerecht
Bereidingstijd: 20 minutes
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 koolrabi
  • ½ bakje waterkers
  • el wittewijnazijn
  • el olijfolie
  • zout
  • ½ zeste appelsien, of citroen of limoen
  • 4 el veenbessen, uit bokaal

Bereiding

  • Schil de koolrabi. Snij met een mandoline, foodprocessor of een vlijmscherp mes de koolrabi in hele fijne plakjes.
  • Besprenkel met olijfolie, witte wijnazijn en zout.
  • Werk af met waterkers, veenbessen en zeste van citrus.

Extra informatie

Recept en foto uit feestelijk vegan, het e-book van Toos Vergote.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: