Eenvoudig stoofpotje met tempeh en couscous, lekker en gezond
Houd jij ook zo van pruttelende stoofpotjes? Dan is dit eenvoudig recept zeker iets voor jou! Tempeh is een plantaardige eiwitbron op basis van gefermenteerde soja. Je vindt tempeh in natuurwinkels en in sommige supermarkten. Tempeh laat zich eenvoudig marineren in sojasaus bijvoorbeeld. Samen met de groenten en warme specerijen is dit een heel voedzaam gerecht. Ideaal om je aan op te warmen op een koudere avond!
Eenvoudig stoofpotje met tempeh en couscous, lekker en gezond
Een gezond stoofpotje met groenten en tempeh om je aan op te warmen.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Porties: 2 porties/ personen
Ingrediënten
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teentje look, fijngesneden
- 1 wortel, in kleine blokjes
- 2 stronkjes witloof, in fijne reepjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 150 g champignons, in kwarten
- 1 blik tomatenblokjes (400g)
- 200 g tempeh, in dunne plakjes
- 3 el sojasaus
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl currypoeder
- 1 tl komijn
- 1 mespuntje cayenne of chilipoeder
- 120 g volkoren couscous
Bereiding
- Marineer de tempeh ruim op voorhand in 3 eetlepels sojasaus.
- Bak de tempeh in 1 theelepel olijfolie goudbruin. Is niet alle sojasaus opgenomen tijdens het marineren? Houd de overgebleven sojasaus dan bij voor straks. Zet de tempeh apart.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pot en fruit hierin de ui en look. Voeg de wortel, paprika, het witloof en de champignons toe. Laat zachtjes stoven tot alle groenten gaar zijn. Voeg indien nodig wat water toe.
- Kruid de groenten met de curry, het paprikapoeder, de komijn, peper, zout en chili of cayenne.
- Voeg de tomatenblokjes en de gebakken tempeh toe. Voeg nu ook de resterende sojasaus toe. Laat alles nog 5 minuten rustig sudderen.
- Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking.
- Serveer het stoofpotje met de couscous. Smakelijk!
Extra informatie
Recept en foto van Franne Lingier.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan