Gevulde wraps met gegrilde groenten, hummus en tzatziki

Perfect voor een lunch to go: deze veelzijdige wraps of ook wel tortilla genoemd vul je met alles wat je lekker vindt. Je kan de groenten de avond ervoor al roosteren zodat je de dag zelf je lunch snel kan samenstellen. Dankzij de Griekse tzatziki zijn de wraps heerlijk fris. Bestrooi met wat zonnebloem- of pompoenpitten voor extra crunch. Wil je deze lunch meenemen naar school of naar het werk? Verpak de verschillende componenten apart en stel je wrap samen wanneer je gaat eten. 


Als je wat geroosterde groenten overhoudt, verwerk ze dan in een andere maaltijd – bijvoorbeeld in deze Spaanse romesco salade.

5 from 1 vote

Gevulde wraps met gegrilde groenten, hummus en tzatziki

Heerlijk gevulde wraps met gegrilde groenten, hummus en tzatziki.
Soort gerecht: Hoofdgerecht, Lunch
Porties: 2 personen

Ingrediënten

Voor de wraps

  • 2 vegan wraps
  • 6 el hummus, of een andere dip naar keuze
  • 1 wortel, geraspt
  • 4 kerstomaatjes
  • 1 el zonnebloempitten, of pompoenpitten, geroosterd

Voor de geroosterde groenten

  • 1 ui
  • 2 paprika's
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 el olijfolie
  • ½ tl zout

Voor de tzatziki

  • ½ komkommer
  • 120 g kokosyoghurt, of andere plantaardige yoghurt
  • 2 el dille, vers, gehakt
  • 1 el munt, vers, gehakt
  • ¼ sap citroen
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • ½ tl zeezout
  • 1 snuf zwarte peper
  • 1 el olijfolie, optioneel

Bereiding

Zo maak je de geroosterde groenten

  • Verwarm de oven voor tot 180°C.
  • Snijd de groenten grof en verdeel ze over een grote bakplaat.
  • Besprenkel alles met de olijfolie en strooi het zout erover.
  • Zet het geheel 25-30 minuten in de oven, of tot de groenten gaar en zacht zijn. Zet apart.

Zo maak je de tzatziki

  • Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder het binnenste deel (met de zaadjes) met een lepel. Rasp de komkommer en laat in een grote zeef boven een kom uitlekken. Knijp het vocht er zoveel mogelijk uit en doe de komkommerrasp dan in een grote kom.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng goed.
  • Werk af met een scheutje olijfolie (optioneel).

Zo serveer je de tortilla's

  • Bestrijk de wraps met hummus of een dip naar keuze.
  • Voeg de geroosterde groenten, geraspte wortel en kerstomaatjes toe.
  • Schep er flink wat tzatziki op en strooi de zonnebloem- of pompoenpitten erover.
  • Rol alles stevig op.

Extra informatie

Recept en foto uit Be more vegan, stap voor stap plantaardiger van Niki Webster. Uitgeverij Becht.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: