Geroosterde wortelen uit de oven met tahinisaus
In dit gemakkelijke bijgerecht doet de oven al het werk! Door de wortelen te roosteren in ahornsiroop worden ze heerlijk zoet. Tahini of sesampasta wordt vaak gebruikt om hummus te maken maar je kan er ook heerlijke saus van maken. De tahinisaus is lekker romig en past perfect bij de zoete worteltjes. De pistachenootjes en de granaatappelpitjes zorgen voor de extra crunch en feestelijke toets!
Geroosterde wortelen uit de oven met tahinisaus
Deze ovengeroosterde wortelen met tahinisaus zijn een eenvoudig bijgerecht dat tegelijk heel feestelijk oogt. Serveer ze gerust bij het kerstmenu.
Soort gerecht: Bijgerecht
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 800 g jonge wortelen
- 2 el vegan boter, of olijfolie
- 2 el ahornsiroop
- 2 el granaatappelpitjes
- 2 el pistachenootjes
Tahinisaus
- 5 el tahini
- 6 el water
- 2 el citroensap
- 1 teentje knoflook
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Maak de wortelen schoon en laat een klein stukje groen aan het einde zitten. Voor dit recept gebruik je bij voorkeur jonge, dunne wortelen. Als je geen jonge wortelen kan vinden, snijd dan de wortelen overlangs doormidden. Leg de wortelen in een ovenschaal.
- Smelt de boter als je boter gebruikt en meng de boter of de olijfolie met de ahornsiroop. Giet het mengsel over de wortelen. Kruid met zout en peper.
- Bak de wortelen 30 à 40 minuten in de voorverwarmde oven. Keer de wortelen halverwege om.
- Maak ondertussen de tahinisaus. Pers de knoflook en meng met de andere ingrediënten. Voeg eventueel meer water toe tot je de gewenste consistentie krijgt.
- Hak de pistachenootjes fijn. Serveer de wortelen met de tahinisaus en verdeel de pistachenootjes en de granaatappelpitjes over de wortelen.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!