Eenvoudig bijgerecht: hasselback aardappelen uit de oven
Hasselback aardappelen zijn een soort gebakken aardappeltjes waarbij de aardappelen tot halverwege in dunne plakken gesneden worden. Ze zijn krokant aan de buitenkant en zacht en gaar vanbinnen. Het is een eenvoudig bijgerecht dat er heel mooi uitziet waardoor het vaak geserveerd wordt als toevoeging op het Kerstmenu.
Eenvoudig bijgerecht: hasselback aardappelen uit de oven
Hasselback aardappelen zien er spectaculair uit en ze zijn heel gemakkelijk om klaar te maken.
Soort gerecht: Bijgerecht
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 12 aardappelen, middelgroot en vastkokend
- olijfolie
- verse kruiden naar keuze, bv tijm of rozemarijn
- 1 teentje knoflook
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Om de aardappelen in te snijden zonder de schijfjes volledig door te snijden, bestaan er twee trucjes. De eerste bestaat eruit om de aardappelen onderaan door te prikken met een satéstokje. Snijd vervolgens plakjes van 2 à 3 mm dik tot aan het stokje. Voor de tweede methode heb je een houten lepel nodig. Leg de aardappel in een houten lepel en snijd de plakjes tot aan het hout. Probeer gerust welke methode voor jou het gemakkelijkste is!
- Maak een kruidenolie met olijfolie, geperste knoflook en verse kruiden naar keuze.
- Verdeel de aardappelen over een ovenschaal met bakpapier en bestrijk ze met de kruidenolie.
- Bak de aardappelen 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Bestrijk de aardappelen halverwege nog even met de olie. Werk af met versgemalen peper en zout.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!