Vegan Paasbrunch!

Pasen is zo’n feestdag waarop je geconfronteerd wordt met tonnen melkchocolade en eieren. Maar het kan ook anders! En wat is er beter dan een (familie)feest om iedereen te tonen dat je als vegan ook verrukkelijk kunt eten? Maak een heerlijke paasbrunch en verwen jezelf en je vrienden of familie.

 

 

Je kunt beginnen met deze zoete rozijnenbroodjes “hot cross buns” en wentelteefjes. Gevolgd door wat hartige gerechten zoals quiche, broodjes met geen-eiersla, couscous van bloemkool en een frisse homemade limonade. Als dessert kun je kiezen voor pannenkoeken of rodevruchtencake. Of doe eens gek en serveer beide nagerechten!

 

 

Vier jij Pasen? Wat voor vegan lekkers voorzie jij en pas je de activiteiten ook aan je levensstijl aan?

Pasen is geen Pasen zonder chocolade

Als jij ook zo’n chocolademonster bent of er een in huis hebt, kun je met een gerust hart op zoek gaan naar vegan chocolade-eieren. Zowel in biowinkels, Lidl, Albert Heijn, Colruyt als Delhaize vind je tegenwoordig heerlijke chocolade-eitjes, van praliné tot amarettovulling. Ook Confiserie Jonas maakt speciale paashazen en eitjes die je online kan bestellen. Bij vegan webwinkels en online bij bv. Albert Heijn vind je ook lekkere vegan snoepjes.

Vegan eieren rapen?

Vegan chocolade-eieren zijn ook perfect om te verstoppen voor kinderen. Als je graag meerdere activiteiten doet, kun je ook houten eieren of stenen schilderen of tekeningen van hazen, konijnen, kippen en kuikens inkleuren. Een leuk en origineel cadeau is een adoptie van een dier bij een dierenopvang, met eraan gekoppeld een bezoek.