Vegan cake met rode vruchten
Dit cakerecept is een eenvoudige basis voor een klassieke cake met fruit. Vervang het rood fruit in de winter door stukjes appel of peer en voeg wat kaneel en gember toe.
Klassieke cake met rode vruchten
Dit is een geweldig basisrecept voor een klassieke cake.
Soort gerecht: Dessert
Porties: 1 cake
Ingrediënten
- 300 g bloem
- 150 g suiker
- 150 g margarine
- 200 ml sojamelk
- 1 zakje bakpoeder
- snuif bicarbonaat
- 200 g (diepvries) rode vruchten
- 1 zakje vanillesuiker
- scheutje appelazijn
- zout
Bereiding
- Snij de margarine in stukjes en laat ze met 200 ml sojamelk en appelazijn op laag vuurtje laten smelten. Let op dat de melk niet begint te koken!
- Meng bloem, suiker, vanillesuiker, bakpoeder, bicarbonaat en zout.
- Giet het gesmolten boter-sojamelkmengsel bij de droge ingrediënten en roer alles goed. Probeer zo weinig mogelijk te roeren anders wordt het deeg taaier.
- Indien nodig kan je nog sojamelk toevoegen, het deeg mag redelijk lopend zijn. De consistentie is tussen droog koekjesdeeg en pannenkoekenbeslag.
- Meng vervolgens de rode vruchten onder het deeg, bekleed het bakblik met bakpapier en giet het deeg erin.
- Bak 45 minuten aan 180°C in de oven (afhankelijk van de afmeting van de bakvorm iets langer of korter).
- Smakelijk!
Extra informatie
Wil je je cake nog net een tikkeltje luchtiger dan kan je de margarine op kamertemperatuur eerst romig roeren met de suiker in plaats van deze te laten smelten. Hoe je dat doet kan je hier zien.
Recept en foto’s door Plantbased
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!