Vegan lunchbox: sushidriehoekjes met tempeh en rode biet

Kan je ook wat inspiratie gebruiken voor een gezonde meeneemlunch? Deze kleurrijke vegan sushidriehoekjes maken van je lunchbox een feest! Beleg een norivel met rijst, seizoensgroenten en gebakken tempeh of tofu en vouw er heerlijke sushisandwiches van.

5 from 2 votes

Vegan lunchbox: sushidriehoekjes met tempeh en rode biet

Sushisandwiches zijn een leuke manier om restjes te verwerken tot een kleurrijke lunch. Gebruik restjes rijst, seizoensgroenten en tofu of tempeh als vulling op een vel nori en vouw er vrolijke driehoekjes van.
Soort gerecht: Brunch, Lunch, Snack
Bereidingstijd: 30 minutes
Porties: 8 driehoeken

Ingrediënten

  • 1 appel
  • 1 rode biet
  • 1 tl zout
  • 4 norivellen
  • 3 cups volle rijst, gekookt
  • 1 avocado, in maantjes gesneden
  • tempeh, gebakken en in schijfjes gesneden
  • 4 bladeren paksoi, groene deel

Voor erbij:

  • veldsla
  • noten
  • frambozen

Bereiding

  • Rasp de appel en de rode biet, kneed 1 minuut goed door met het zout. Leg een norivel met de glanzende kant op een iets groter stuk plasticfolie.
  • Knip onderaan in het midden verticaal tot halverwege het vel. Visueel kun je je nu voorstellen dat er vier aparte ‘vakjes’ op het vel zijn. Linksonder leg je een dun laagje appel-rode biet. Linksboven schijfjes avocado.
  • Rechtsboven een dun laagje rijst met een paar schijfjes tempeh. Rechtsonder een dun laagje rijst met een blad paksoi.
  • Vouw de linkeronderkant van het norivel naar boven. De appel-rode-bietbereiding ligt nu op je avocado. Vouw dit pakje dan naar rechts en tot slot vouw je het naar beneden.
  • Wikkel strak in de folie en laat even rusten in de koelkast.
  • Bevochtig een scherp mes en snijd de sushipakjes nu van hoek naar hoek, zodat je driehoeken krijgt.
  • Vul je lunchbox met de sushidriehoeken, veldsla met noten en frambozen.
  • Bekijk in de video hoe je de driehoekjes vouwt en ontdek hoe je kan variëren met de vulling!

Extra informatie

Tip: In plaats van tempeh kan je ook gemarineerde tofu gebruiken. Ook de groenten kan je aanpassen naargelang het seizoen.
Recept en foto uit Het Vegan Plan van Kim Vercoutere. Uitgeverij Lannoo.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: