Vegan lunchbox: recept koude pastasalade met rode biet

Inspiratie nodig voor je lunch-to-go? Deze koude pastasalade is altijd een voltreffer. Ideaal om te eten op warme zomeravonden of om mee te nemen naar het werk. 

Maak je ‘s avonds een pastagerecht klaar? Kook dan altijd wat extra pasta. Zo kan je de dag erna nog nagenieten van een snelle en eenvoudige lunch. Met rode biet, zoete aardappel en seitan zit deze salade bovendien boordevol voedingsstoffen en vitamines.

5 from 2 votes

Vegan lunchbox: recept koude pastasalade met rode biet

Deze koude pastasalade met rode biet, zoete aardappel en seitan is heerlijk als gezonde lunch of als bijgerecht bij de vegan barbecue.
Soort gerecht: Bijgerecht, Lunch
Bereidingstijd: 40 minutes
Porties: 1 flinke kom salade

Ingrediënten

  • 500 g seitan
  • 3 el olijfolie
  • ½ tl peper
  • ½ el zout
  • 500 g pasta
  • 1 rode biet, gekookt
  • 1 zoete aardappel
  • handvol olijven, overlangs gesneden
  • 1 potje vegan roomsaus, bv Pa’lais natuur (optioneel)
  • bieslook

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de seitan in blokjes van 1 x 1 centimeter. Rooster gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven, samen met olijfolie en peper en zout.
  • Kook de pasta beetgaar in voldoende gezouten water. Snijd de gekookte rode biet in blokjes van 1 x 1 centimeter.
  • Schil de zoete aardappel, snijd in gelijkmatige kleine stukjes en kook of stoom die gaar. Doe alle bereide ingrediënten in een grote kom, voeg de olijven toe samen met de saus. Roer goed door en werk af met bieslook.

Extra informatie

Recept en foto uit Het Vegan Plan van Kim Vercoutere, uitgeverij Lannoo.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: