Snelle wok met noedels en pindasaus
Dit snelle wokgerecht is heerlijk en staat in minder dan 30 minuten op tafel.
Snelle wok met vegan kipstuckjes en pindasaus
Deze heerlijke wok met noedels en pindasaus is onweerstaanbaar lekker!
Soort gerecht: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Oosters
Porties: 2 personen
Ingrediënten
- 300 g gemengde wokgroenten
- 160 g vegan kipstuckjes, Je kan deze ook vervangen door tempeh of gemarineerde tofublokjes
- 250 g vegan noodles
Voor de saus:
- 10 el sojasaus
- 4 el esdoornsiroop
- 4 el rijstazijn of witte wijnazijn
- 4 el pindakaas
- 2 tl Thaise kruidenmix
- 1/2 tl currypoeder
- enkele druppels tabasco/hot sauce
Om te serveren (optioneel):
- verse koriander
Bereiding
- Bereid de noodles zoals beschreven op de verpakking
- Doe de wokgroenten in de wok en bak gedurende 10 minuutjes. Gebruik wat water indien nodig om te vermijden dat de groenten aan de bodem blijven plakken.
- Bak de kipstuckjes apart in een pan.
- Mix alle ingrediënten voor de saus en voeg toe aan de groenten. Voeg nu ook de kipstuckjes toe. Roer zodat de saus goed gemengd is met de groenten en de kipstuckjes. Bak nog een aantal 3-tal minuten.
- Serveer met de noodles en wat verse koriander.
- Smakelijk!
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan