Vegan chocolade chiapudding
Wist je dat je met chiazaadjes heerlijke vegan pudding kan maken? Wanneer je chiazaadjes laat weken, krijgen ze namelijk een puddingachtige structuur. Bereid ‘s avonds je chiapudding voor en geniet ‘s morgens van een heerlijk, snel ontbijt.
Chocoladepudding met chiazaadjes
Een heerlijke pudding met chiazaadjes en chocolade.
Soort gerecht: Brunch, Dessert, Ontbijt, Snack
Porties: 2 personen
Ingrediënten
- 55 g chiazaad
- 250 ml plantaardige melk
- 2 el cacaopoeder
- ½ tl vanille extract
- 1 el ahornsiroop
- ½ tl kaneel
- cayennepeper, optioneel
Bereiding
- Doe alle ingrediënten in een kommetje en laat een nacht in de koelkast staan.
- Afwerken kun je doen met dingen zoals cacao nibs, chocolate chips, stukjes banaan, kokosschilfers, notenboter, granola, gehakte noten, extra siroop of gedroogd fruit.
- Smakelijk!
Extra informatie
Tip: Als je niet van de structuur van de chiazaadjes houdt, kun je de pudding na de nacht in de koelkast blenden. Om de pudding helemaal glad te krijgen heb je wel een krachtige blender nodig.
Recept en foto’s van De Groene Keuken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan