, ,

Chocolade chiapudding

Wanneer je chiazaadjes laat weken, krijgen ze een puddingachtige structuur. Bereid ‘s avonds je chiapudding voor en geniet ‘s morgens van een heerlijk, snel ontbijt.

recept vegan chiapudding met chocolade

Chocoladepudding met chiazaadjes

Een heerlijke pudding met chiazaadjes en chocolade.
Soort gerecht: Dessert, Ontbijt, Snack
Voorbereiding: 5 minutes
om de chiazaadjes te laten weken: 8 hours
Totaal: 5 minutes
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 55 g chiazaad
  • 250 ml plantaardige melk
  • 2 el cacaopoeder
  • ½ tl vanille extract
  • 1 el ahornsiroop
  • ½ tl kaneel
  • cayennepeper, optioneel

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten in een kommetje en laat een nacht in de koelkast staan.
  • Afwerken kun je doen met dingen zoals cacao nibs, chocolate chips, stukjes banaan, kokosschilfers, notenboter, granola, gehakte noten, extra siroop of gedroogd fruit.
  • Smakelijk!
    vegan chiapudding met chocolade

Extra informatie

Tip: Als je niet van de structuur van de chiazaadjes houdt, kun je de pudding na de nacht in de koelkast blenden. Om de pudding helemaal glad te krijgen heb je wel een krachtige blender nodig.
Recept en foto’s van De Groene Keuken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *