Dahlsoep van rode linzen en wortel
Dahl is een heerlijk linzengerecht uit de Indische keuken. In sommige versies is de dahl eerder een soort curry die met rijst geserveerd wordt, in andere versies heeft dahl meer de consistentie van soep. Wij kozen in dit recept voor een heerlijk verwarmende soep.
Dahlsoep met rode linzen en wortel
Heerlijk vullende soep met rode linzen en wortel
Soort gerecht: Lunch, Voorgerecht
Keuken: Oosters
Porties: 6 porties
Ingrediënten
- plantaardige olie, ontgeurde kokos- of zonnebloemolie
- 3 uien, fijngehakt
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 el gember, fijngehakt
- 4 wortels, heel fijn gehakt
- 1 ½ cup rode linzen, gedroogd
- 1 ½ tl komijn
- 2 tl currypoeder, pikant
- ½ tl cayennepeper
- 1 tl paprikapoeder
- 4 el tomatenpuree
- 2 l groentebouillon, of gebruik bouillonblokjes
Om te serveren
- verse koriander
- citroenpartjes
Bereiding
- Verhit de ui, look en gember samen met wat olie in een grote kookpot op een zacht vuur. Als je de ui, look en gember op een snelle manier wilt fijnhakken, kun je ze allemaal schillen en tezamen in een blender of food processor malen.
- Voeg na 5 minuten de wortel toe en laat even stoven.
- Roer goed door elkaar en voeg na 5 minuten de rest van de ingrediënten toe. Laat 20 tot 30 minuten koken.
- Haal van het vuur af en mix de soep tot de gewenste dikte.
- Serveer met verse koriander en een schijfje citroen. Smakelijk!
Extra informatie
Recept en foto’s van De Groene Keuken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan