Ramen met tempuragroenten

Deze ramen met groenten in tempurabeslag is een heel handig recept om restjes in te verwerken!

vegan recept ramen met groenten in tempurabeslag

vegan recept ramen met groenten in tempurabeslag
5 from 1 vote

Ramen met groenten in tempurabeslag

Tempura is een heel handige manier om groentenresten te verwerken. De combinatie met hartige ramen is fantastisch. Om tijd te winnen kan je voor dit recept restjes tempura gebruiken. Hieronder geven we het volledige recept, mocht je toch van nul willen beginnen.
Soort gerecht: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Oosters
Totaal: 35 minutes
Porties: 2 grote serveerkommen

Ingrediënten

Tempurabeslag

  • 4 el bloem
  • 60 - 120 ml water
  • 300 g panko, (d. i. Japanse broodkruimels die groter en luchtiger zijn dan de Europese tegenhanger)

Tempura groenten (naar keuze) *

  • aubergine
  • courgette
  • lotuswortel, (renkon)
  • shiitake
  • paprika
  • wortel
  • ajuin

Misosoep

  • 900 ml groentebouillon
  • 2 tl gember, vers geraspte
  • 2 tl gemalen look
  • 2 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 1 el miso
  • limoensap, of citroen sap

Voor de afwerking

  • lente-ui, optioneel
  • sesamzaadjes, optioneel
  • nori, optioneel

Overige

  • plantaardige olie om te frituren
  • 150 g noedels

Bereiding

Voor de tempura:

  • Meng de bloem en het water tot een gladde consistentie in een kleine tot middelgrote schaal tot er geen klonters meer overblijven.
  • Spreid de panko uit in een andere schaal.
  • Voor de tempura kan je verschillende groenten gebruiken die je nog over hebt. Bij de ingrediënten vind je een lijst van de meest gebruikte groenten. Let er wel bij op om geen tomaten te gebruiken, het sap zou te veel spatten tijdens het bakken in olie.
  • Snijd de groenten naar keuze in schijfjes van 1 cm dikte.
    Indien je aubergine gebruikt, bestrooi je de aubergineschijfjes met zout en laat deze gedurende 1 minuut rusten. Spoel ze dan af met water en droog af met keukenpapier of -handdoek.
    Indien je paprika's gebruikt: pel de paprika en verwijder het steeltje en de zaadlijsten. Snij ze vervolgens in de lengte door in brede stukken.
  • Haal de groentenschijfjes een voor een door het beslag en daarna door de panko.
  • Verwarm de olie op 180°C in een pot of een frituurketel. Frituur de tempura gedurende maximum 2 minuten.
  • Laat de tempura uitlekken op keukenpapier.

Voor de soep:

  • Verwarm de groentebouillon in een kom.
  • Bereid de noedels zoals aangegeven op de verpakking in een andere kom en giet ze af.
  • Verdeel de gember, look, sojasaus, sesamolie, misopasta en citroensap over twee grote serveerkommen.
  • Verdeel de noedels over de twee kommen. Giet de hete groentebouillon over de noedels tot op 2/3 hoogte van de soepkommen.
  • Voeg de groententempura toe.
  • Werk eventueel af met lente-ui, sesamzaadjes en/of fijngehakte nori.
  • Ittadakimasu! (smakelijk)

Extra informatie

Recept en foto van The Plantiful Japanese
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan