Raita met granaatappel
Deze frisse raita met komkommer, sojayoghurt en granaatappelpitjes is een heerlijk bijgerecht bij een curry of een heerlijke dip.
Frisse raita met granaatappelpitjes
Raita is een heerlijke Indische yoghurtdip die je kan serveren met vers naanbrood en curry of als verfrissende dip.
Soort gerecht: Bijgerecht
Keuken: Oosters
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- ½ komkommer
- 1 kleine sjalot, gesnipperd
- 2 dl plantaardige yoghurt
- 1 teen knoflook, geperst
- 2 tl garam masala
- zeezout, naar smaak
- granaatappelpitjes, naar smaak
Bereiding
- Bestrooi de sjalot met een flinke snuf zeezout en laat 5 minuten intrekken.
- Schil en rasp de komkommer en druk aan in een zeef om het vocht te verwijderen.
- Laat nog enkele minuten uitlekken.
- Meng de yoghurt met de sjalot en komkommer.
- Voeg de knoflook en gram masala toe.
- Laat het geheel minstens een uur trekken in de koelkast.
- Roer er voor het serveren de granaatappelpitjes door. Smakelijk!
Extra informatie
Recept en foto’s van Evelien van goodfoodgoodpeoplegoodtimes en Stefanie van foodloveblog voor La Vie Est Belle
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!