Raita met granaatappel

Deze frisse raita met komkommer, sojayoghurt en granaatappelpitjes is een heerlijk bijgerecht bij een curry of een heerlijke dip.

vegan curry met linzen, tomaat, aubergine en kokosroom en veganistische raita

recept Indische linzencurry met frisse raita met komkommer
5 from 1 vote

Frisse raita met granaatappelpitjes

Raita is een heerlijke Indische yoghurtdip die je kan serveren met vers naanbrood en curry of als verfrissende dip.
Soort gerecht: Bijgerecht
Keuken: Oosters
Totaal: 10 minutes
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • ½ komkommer
  • 1 kleine sjalot, gesnipperd
  • 2 dl plantaardige yoghurt
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 tl garam masala
  • zeezout, naar smaak
  • granaatappelpitjes, naar smaak

Bereiding

  • Bestrooi de sjalot met een flinke snuf zeezout en laat 5 minuten intrekken.
  • Schil en rasp de komkommer en druk aan in een zeef om het vocht te verwijderen.
  • Laat nog enkele minuten uitlekken.
  • Meng de yoghurt met de sjalot en komkommer.
  • Voeg de knoflook en gram masala toe.
  • Laat het geheel minstens een uur trekken in de koelkast.
  • Roer er voor het serveren de granaatappelpitjes door. Smakelijk!

Extra informatie

Recept en foto’s van Evelien van goodfoodgoodpeoplegoodtimes en Stefanie van foodloveblog voor La Vie Est Belle 
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept