,

Romige lemoncurd-tijmtaart

Niets is zo zomers als een grote punt citroentaart.  Aan deze taart hebben we tijm toegevoegd om hem iets volwassener te maken. De combinatie met de crispy notenbodem is gewoon perfect.

vegan recept lemoncurd taart met tijm

 

Romige citroentaart met tijm

Deze romige lemoncurdtaart smaakt zomers fris. De combinatie met de tijm en de crispy notenbodem is geweldig.
Soort gerecht: Dessert
Bereidingstijd: 40 minutes
Opstijven in de koelkast: 12 hours
Totaal: 12 hours 40 minutes
Porties: 1 taart van 20 cm

Ingrediënten

Voor de taartbodem:

  • 2 el lijnzaad, gemalen
  • 50 g amandelmeel
  • 75 g havermeel
  • 60 g boekweitmeel
  • ½ tl zeezoutvlokken
  • 1 tl kokosbloesemsuiker
  • 1 ½ el neutrale olie, plus extra voor het invetten
  • 3 el amandelmelk

Voor de vulling:

  • 3 el maizena
  • 4 citroenen, de geraspte schil (kies biologische citroenen)
  • 3 citroenen, sap
  • 250 ml kokosroom
  • 100 ml ahornsiroop
  • 3 el kokosolie
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 el verse tijmblaadjes

Voor de topping:

  • schijfjes citroen
  • 1 el verse tijmblaadjes

Bereiding

  • Verwarm de oven voor tot 180 °C. Vet een ronde taartvorm met losse bodem met een diameter van 20 centimeter in met een beetje olie.
  • Maak voor de bodem eerst het lijnzaad-ei door het lijnzaad met 4 eetlepels water in een kommetje te mengen. Zet opzij om te laten indikken.
  • Doe het amandel-, haver- en boekweitmeel, het zout en de suiker in een grote kom en meng. Voeg de olie, amandeldrink en het lijnzaad-ei toe. Meng grondig met een houten lepel tot een deeg.
  • Leg het deeg in de taartvorm en druk het met je vingers aan tegen de bodem en wand. Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem. Zet de bodem 30 minuten in de oven tot hij goudbruin is, haal eruit en laat afkoelen.
  • Meng voor de vulling de maizena met 2 eetlepels water in een kommetje. Roer goed en zet opzij.
  • Doe de geraspte citroenschil en het sap, de kokosroom, ahornsiroop, kokosolie, het vanille-extract en de tijm in een pannetje en breng op middelhoog vuur kort aan de kook. Draai het vuur laag, voeg het maizenapapje toe en roer goed. Laat het pruttelen tot het indikt. Neem de pan het vuur en laat de vulling kort afkoelen.
  • Schenk de vulling in de afgekoelde taartbodem en strooi de extra tijmblaadjes erover. Laat de taart een nacht opstijven in de koelkast en serveer hem koud.
    Smakelijk!

Extra informatie

Recept en foto uit Rebels lekker! Niki Webster. Uitgeverij Becht.
 
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *