Toast met pindakaas en gekaramelliseerde banaan
Een heerlijke combinatie van kleverige zoete, gekaramelliseerde bananen met een laagje pindakaas en een verse frambozencompote tussen twee geroosterde sneetjes brood en dan nog een flinke schep kokos-tahinroom erop. Om je vingers bij af te likken en absoluut lekker genoeg als dessert – of voor welk ander moment van de dag dan ook!
Toast met pindakaas en gekaramelliseerde banaan
Met dit recept maak je een heerlijk decadente toast met pindakaas, frambozenjam, gekaramelliseerde banaan en kokos-tahinroom.
Soort gerecht: Brunch, Dessert, Ontbijt, Snack
Porties: 1 persoon
Ingrediënten
- 2 sneetjes geroosterd brood, bv. zuurdesem of roggebrood
- 2 el pindakaas
Voor de gekaramelliseerde banaan:
- 1 tl kokosolie
- 1 scheutje ahornsiroop
- 1 banaan, in plakjes
Voor de frambozencompote:
- 100 g frambozen
- 1 tl ahornsiroop
Voor de kokos-tahinroom:
- 2 el kokosyoghurt of -room
- 1 tl tahin
- ½ tl vanille-extract
Bereiding
- Karamelliseer eerst de banaan. Smelt de kokosolie in een kleine koekenpan op vrij laag vuur. Voeg de ahornsiroop toe en draai de pan rond om de bodem te bedekken. Leg de plakjes banaan erin en bak ze tot ze zijn gekaramelliseerd. Keer ze en karamelliseer ook de andere kant. Zet opzij.
- Verhit in een steelpannetje de frambozen, ahornsiroop en een scheutje water 3 minuten of tot de frambozen iets uit elkaar vallen. Zet opzij.
- Meng alle ingrediënten voor de kokos-tahinroom in een kommetje.
- Besmeer beide sneetjes geroosterd brood met pindakaas. Schep de frambozencompote op een van de sneetjes en leg de gekaramelliseerde banaan erop. Schep de kokos-tahinroom erover en leg het andere sneetje brood erop. Snijd de tosti doormidden en geniet ervan!
Extra informatie
Foto en recept uit Rebels lekker! Niki Webster. Uitgeverij Becht.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan