Pistache cheesecake met chocoladebodem

Wil jij graag punten scoren met een lekker dessert? Dan is deze kleurrijke vegan en glutenvrije pistache cheesecake met chocoladebodem hét recept om te maken.

recept vegan pistache cheesecake met chocoladebodem

recept vegan pistache cheesecake met chocoladebodem
5 from 1 vote

Pistache cheesecake met chocoladebodem

Met dit kleurrijke dessert scoor je ongetwijfeld punten: een heerlijke vegan en glutenvrije pistache cheesecake met chocoladebodem.
Soort gerecht: Dessert
Voorbereiding: 30 minutes
Rusttijd: 3 hours
Totaal: 3 hours 30 minutes
Porties: 1 taart (10 à 12 stukken)

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 250 g amandelen
  • 50 g havermout
  • 30 g cacaopoeder
  • 15 Medjoul dadels
  • 1 el agavesiroop
  • 1/2 tl vanille-extract
  • 1/4 tl zout

Voor de vulling

  • 200 g pistachenoten, gepeld
  • 1 blik kokosmelk, (gebruik alleen het dikke en romige gedeelte)
  • 100 ml amandelmelk
  • 150 g ahornsiroop
  • 5 el kokosyoghurt
  • 2 el kokosolie, vast
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 el citroensap

Voor de garnering

  • pistachenoten, gepeld
  • kokos, geraspt

Bereiding

Voorbereiding

  • Breng hiervoor ongeveer 500 ml water aan de kook. Doe alle pistachenoten in een kommetje en giet het kokende water eroverheen. Laat dit voor minimaal 3 uur staan, zodat ze helemaal zacht worden.

Maak de bodem

  • Doe de amandelen, havermout en cacaopoeder in een keukenmachine. Maal tot een brokkelig mengsel. Doe nu de dadels, agavesiroop, het vanille-extract en zout erbij, en mix tot een stevig deeg.
  • Gebruik je handen om het deeg in een taartvorm te verdelen. Zorg dat je de bodem en de buitenste randen goed aandrukt.

Bereid de vulling

  • Doe alle ingrediënten voor de vulling in een blender of keukenmachine en mix tot een romig en dik mengsel. Zorg dat de geweekte pistachenoten helemaal fijn gemalen zijn, anders proef je nog kleine stukjes in de vulling. Verdeel de vulling vervolgens over de bodem.
  • Zet de taart voorzichtig in de vriezer en laat minimaal 3 uur staan, tot de vulling stevig is. Let op: in de koelkast zal de vulling niet opstijven, je hebt echt de vriezer nodig!

Afwerking

  • Haal de cheesecake na 3 uur uit de vriezer en laat een paar minuutjes 'ontdooien'. Verdeel er eventueel nog wat pistachenoten en geraspte kokos overheen. Snijd de taart vervolgens in stukken. That's it!

Extra informatie

Recept en foto van Lenna Omrani.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




error: Content is DMCA protected !!