https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-827276689 https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-80343771-1

Recept moelleux van chocolade, een klassiek vegan dessert

Een chocolade moelleux is een tijdloos dessert dat bij iedereen scoort! Net zoals het meeste gebak kan je hier ook gewoon een vegan dessert van maken dat minstens even lekker is.

Het chocoladecakeje met een gebakken buitenkant en lopende chocolade aan de binnenkant past perfect op de feesttafel. Doordat er zo weinig werk aan is, past dit dessertje eigenlijk gewoon elk moment van het jaar!

5 from 1 vote

Moelleux van chocolade, een klassiek vegan dessert

Moelleux is misschien wel het ultieme chocolade dessert. Ontdek het recept voor de vegan versie!
Soort gerecht: Dessert
Bereidingstijd: 30 minutes
Tijd om de ganache te laten stollen: 2 hours
Totaal: 2 hours 30 minutes
Porties: 6 porties

Ingrediënten

  • 200 ml plantaardige melk
  • ½ el appelazijn
  • 150 g bloem
  • 150 g suiker
  • 40 g cacao
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl natriumbicarbonaat
  • ¼ tl zout
  • 45 g kokosolie, vloeibaar
  • 1 tl vanille-extract

Voor de ganachevulling

  • 130 g vegan chocolade, om te smelten
  • 150 ml kokosmelk, uit blik, kies een vette melk, geen light versie

Om erbij te serveren

  • rood fruit, vers
  • 6 bolletjes vegan ijs

Bereiding

  • Maak eerst de ganachevulling. Smelt de chocolade au bain marie en roer er de kokosmelk door. Laat minstens 2 uur stollen in de koelkast of zet een half uur in de diepvries.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet 6 cupcakevormpjes of ramekins in.
  • Maak het beslag als de ganache voldoende gestold is. Meng de plantaardige melk met de appelazijn en zet apart. Meng alle droge ingrediënten in een aparte kom. Voeg de kokosolie, het vanille-extract en de plantaardige melk met azijn toe aan de droge ingrediënten en meng tot een glad beslag.
  • Vul de vormpjes tot de helft met het beslag. Houd zeker nog enkele eetlepels beslag over.
  • Schep ongeveer een eetlepel ganache uit en vorm een bolletje met je handen. Druk het bolletje in het beslag. Herhaal met de andere vormpjes.
  • Lepel nu de rest van het beslag over de vormpjes.
  • Bak de cakes 12 à 14 minuten in de voorverwarmde oven. De randen moeten gebakken zijn en de binnenkant vochtig. Laat de moelleux enkele minuten afkoelen.
  • Haal de moelleux heel voorzichtig uit de vormpjes of serveer in een ramekin. Serveer warm met rood fruit en een bolletje vegan ijs.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: