De lekkerste vegan kaneelkoekjes!

Heerlijke vegan koekjes voor bij de thee of als snel tussendoortje: deze kaneelkoekjes zijn eenvoudig te maken en niet te versmaden!

recept vegan en glutenvrije kaneelkoekjes

recept vegan en glutenvrije kaneelkoekjes
5 from 2 votes

Vegan en glutenvrije kaneelkoekjes

Recept voor een heerlijk koekje bij de thee of als snack. Deze vegan kaneelkoekjes zijn makkelijk te maken, heerlijk van smaak én glutenvrij!
Soort gerecht: Dessert, Snack
Voorbereiding: 20 minutes
Tijd om af te koelen: 10 minutes
Totaal: 30 minutes
Porties: 10 koekjes

Ingrediënten

Voor de koekjes

  • 125 g amandelpasta
  • 125 g (glutenvrij) havermeel
  • 125 g kokosbloesemsuiker
  • 115 g amandelmeel
  • 3 el dadelstroop
  • 3 el aquafaba, (kikkererwtenvocht)
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 el kaneel
  • 1 tl baking soda
  • snuifje zout

Voor de coating

  • 1 tl kaneel
  • 40 g kokosbloesemsuiker

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180° C en bekleed een ovenplaat met bakpapier.
  • Doe de amandelpasta, kokosbloesemsuiker, dadelstroop, aquafaba, het vanille-extract en een snuifje zout in een kom en meng alles goed door elkaar met een spatel of lepel.
  • Gebruik een andere kom om het amandelmeel, havermeel, de baking soda en kaneel te mengen.
  • Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en roer tot een stevig deeg.
  • Mix ondertussen wat kaneel en kokosbloesemsuiker in een aparte kom.
  • Verdeel het deeg in 8 à 10 porties en draai er balletjes van. Rol de balletjes door de kaneelsuiker en leg ze een voor een op de ovenplaat. Druk ze voorzichtig plat met de achterkant van een lepel en strooi eventueel de rest van de kaneelsuiker over de bovenkant.
  • Zet de plaat in de oven en bak de koekjes gedurende 8-10 minuten, tot ze goudbruin zijn en licht gebroken. Let op! De koekjes worden niet krokant! Haal ze dus echt na 10 minuten uit de oven.
  • Laat de koekjes 10 minuten afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt.
  • Bewaar de koekjes in een luchtdichte doos op kamertemperatuur.

Extra informatie

Recept en foto van Lenna Omrani.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
2 replies
  1. Nienke
    Nienke says:

    Kloppen de verhoudingen? Ik heb precies de instructies gevolgd, maar de koekjes komen er heel anders uit. Het lijkt zo voornamelijk suiker/siroop en relatief weinig haver, klopt dat? Was wel lekker trouwens zo, maar érg zoet!

    Beantwoorden
    • Caroline
      Caroline says:

      Dag Nienke, bedankt voor je reactie en onze excuses voor het late antwoord. Er waren inderdaad een paar foutjes in het recept geslopen. We hebben het aangepast en de koekjes zouden nu nòg lekkerder moeten zijn. Veel bakplezier!

      Beantwoorden

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept