Vegan zebracake

Wat als je favoriete koekje uit de supermarkt niet vegan is? Dan maak je daar zelf gewoon een vegan versie van natuurlijk. We kennen de Lotus zebrakoekjes wel allemaal. De originele versie bevat helaas nog steeds eieren en melk, maar die hebben wij absoluut niet nodig om deze lekkere cake na te maken.

cake met vegan glazuur
5 from 5 votes

Vegan zebracake

Met dit recept maak je een vegan versie van de bekende zebra cake: een luchtig cakeje met een krokant laagje glazuur.
Soort gerecht: Dessert, Snack
Voorbereiding: 1 hour
Porties: 15 cakejes

Ingrediënten

  • 150 g plantaardige boter
  • 100 g poedersuiker
  • 150 ml sojamelk
  • 1 el appelciderazijn
  • 100 g appelmoes zonder stukjes
  • 250 g bloem
  • 8 g bakpoeder

Vegan glazuur:

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de melk en de appelcider en zet opzij.
  • Meng de boter en poedersuiker in een aparte kom met behulp van een keukenrobot of handmixer. Klop op tot een luchtig mengsel.
  • Voeg de melk, appelcider en appelmoes toe aan de boter met suiker en meng alles samen.
  • Zeef de bloem en bakpoeder boven deze mengeling en schep alles door elkaar tot het deeg goed gemengd is.
  • Vet 15 cakevormpjes in of gebruik papieren vormpjes. Doe 1 à 2 el beslag in elke vorm en bak ongeveer 17 minuten in de oven.
  • Laat de cakejes volledig afkoelen voor je ze bedekt met glazuur.
  • Maak nu het glazuur: meng hiervoor de poedersuiker en melk tot een dikke massa.
  • Dip de afgekoelde cakejes in de glazuur en zet in de frigo om het laagje glazuur krokant te laten worden.
  • Smelt de vegan chocolade. Maak zebrastrepen van chocolade over de cakejes. Je kan hiervoor een spuitzak gebruiken (of een diepvrieszakje waarvan je de hoek afknipt) als je er een echt kunstwerk wil van maken, maar je kan dit ook met een lepel doen.
  • Smakelijk!
    lotus zebrakoek vegan

Extra informatie

Foto's en recept van Janne Daems. Bekijk meer van haar recepten op haar Instagramkanaal Vegan by Janne.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: