Snelle vegan maaltijdsoep met tomaten, linzen, gember en curry
Op zoek naar een lekkere, vullende en gezonde maaltijdsoep? Probeer dan dit eenvoudige recept voor kruidige linzensoep.
Linzen zijn een ideale eiwitbron, net zoals de meeste peulvruchten. Voeg ze toe aan je soep, samen met smaakmakers zoals gember, curry en limoen. Zo maak je in een handomdraai een lekkere vegan lunch. Bonus: dit recept is goedkoop én snel gemaakt!
Probeer ook één van onze andere vegan soeprecepten.
Snelle vegan maaltijdsoep met tomaten, linzen, gember en curry
Linzen zijn een ideale eiwitbron. Gember, curry en limoen zijn dan weer ideale smaakmakers. Zo bekomen we een complete vegan soep. Bonus: het kost je amper tijd of ingrediënten.
Soort gerecht: Bijgerecht, Lunch, Voorgerecht
Porties: 4 porties/ personen
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 3 cm gember
- 500 g droge rode linzen, (splitlinzen)
- 1,5 l groentebouillon
- 4 el tomatenpuree
- 1 tl currypoeder
- 1 limoen, het sap
- Peper en zout
- Kokos-chips en gedroogde peterselie als afwerking, optioneel
Bereiding
- Fruit de fijngesneden ui, knoflook en gember in wat olijfolie in een grote kookpot.
- Voeg 500 g rode linzen toe, samen met 1,5 l groentebouillon, 4 el tomatenpuree, 1 tl currypoeder, peper en zout.
- Laat 25 minuten koken.
- Mix met de staafmixer en voeg het sap van de limoen toe. Wist je dat je ijzer uit peulvruchten beter opneemt als je er wat vitamine C aan toevoegt?
- Kruid bij naar smaak.
- Werk af met kokos-chips en gedroogde peterselie.
Extra informatie
Recept en foto uit Plantaardig koken van PLANTBEEST by TARTELIES. Uitgeverij: Pelckmans.


Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan