Snelle vegan maaltijdsoep met tomaten, linzen, gember en curry

Op zoek naar een lekkere, vullende en gezonde maaltijdsoep? Probeer dan dit eenvoudige recept voor kruidige linzensoep

Linzen zijn een ideale eiwitbron, net zoals de meeste peulvruchten. Voeg ze toe aan je soep, samen met smaakmakers zoals gember, curry en limoen. Zo maak je in een handomdraai een lekkere vegan lunch. Bonus: dit recept is goedkoop én snel gemaakt!

Probeer ook één van onze andere vegan soeprecepten.

plantaardige soep
plantaardige soep
No ratings yet

Snelle vegan maaltijdsoep met tomaten, linzen, gember en curry

Linzen zijn een ideale eiwitbron. Gember, curry en limoen zijn dan weer ideale smaakmakers. Zo bekomen we een complete vegan soep. Bonus: het kost je amper tijd of ingrediënten.
Soort gerecht: Bijgerecht, Lunch, Voorgerecht
Bereidingstijd: 10 minutes
Kooktijd: 25 minutes
Totaal: 35 minutes
Porties: 4 porties/ personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 cm gember
  • 500 g droge rode linzen, (splitlinzen)
  • 1,5 l groentebouillon
  • 4 el tomatenpuree
  • 1 tl currypoeder
  • 1 limoen, het sap
  • Peper en zout
  • Kokos-chips en gedroogde peterselie als afwerking, optioneel

Bereiding

  • Fruit de fijngesneden ui, knoflook en gember in wat olijfolie in een grote kookpot.
  • Voeg 500 g rode linzen toe, samen met 1,5 l groentebouillon, 4 el tomatenpuree, 1 tl currypoeder, peper en zout.
  • Laat 25 minuten koken.
  • Mix met de staafmixer en voeg het sap van de limoen toe. Wist je dat je ijzer uit peulvruchten beter opneemt als je er wat vitamine C aan toevoegt?
  • Kruid bij naar smaak.
  • Werk af met kokos-chips en gedroogde peterselie.

Extra informatie

Recept en foto uit Plantaardig koken van PLANTBEEST by TARTELIES. Uitgeverij: Pelckmans.
Plantaardig koken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Probeer ook: