Vegan rijstpap

Vandaag staat er een echte klassieker op het menu: rijstpap! We geven dit nostalgische dessert een vegan jasje. De melk vervangen we makkelijk door kokosmelk. Rijstpap is snel gemaakt en een gegarandeerd succes voor jong en oud!

Geen fan van rijstpap? Probeer één van onze tientalle andere vegan dessertrecepten.

plantaardig dessert
plantaardig dessert
No ratings yet

Vegan rijstpap

Een klassieker met een vegan twist: dit recept voor rijstpap laat alle zoete hartjes sneller slaan. Wedden dat zelfs je grootmoeder fan is?
Soort gerecht: Dessert
Bereidingstijd: 25 minutes
Porties: 6 porties/ personen

Ingrediënten

  • 1,2 l kokosmelk, uit blik
  • 175 g dessertrijst
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 capsules van 0,1 g saffraan
  • 4 el agavesiroop
  • Snuifje zout

Bereiding

  • Zet 1,2 l kokosmelk in een pot op het vuur.
  • Voeg 175 g dessertrijst toe en blijf roeren tot de rijst wat zachter is. Opgelet: zeker in het begin moet je blijven roeren, anders brandt de rijst aan op de bodem.
  • Voeg 1 tl vanille, 2 capsules saffraan, 4 el agave en een snuifje zout toe.
  • Laat nog 20 minuten pruttelen, maar roer geregeld goed door om aanbranden te voorkomen.
  • Deze rijstpap is lauw het lekkerst. Zo blijft de kokosmelk goed vloeibaar. Eet je ze koud, dan wordt het een iets vastere pap, omdat de kokosmelk wat stolt.

Extra informatie

Recept en foto uit Plantaardig Koken van Plantbeest by tartelies. Uitgeverij: Pelckmans.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Probeer ook: