, ,

Romige noedels in kerriesaus

Dit recept voor noedels met vegan kipstuckjes en een romige kokoscurrysaus is een heel eenvoudig en lekker gerecht.

 

recept noedels met vegan kipstuckjes in curryroomsaus

 

Romige noedels met kipstuckjes in currysaus

Noedels met plantaardige kipstuckjes in een romige currysaus.
Soort gerecht: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Oosters
Totaal: 40 minutes
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 el plantaardige olie
  • 160 g kipstuckjes
  • 1 ½ el kerriepoeder
  • ½ tl cayennepeper
  • 200 ml volle kokosmelk
  • 400 ml heet water
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 100 g wortel
  • 100 g doperwten, uit de diepvries
  • 100 g volkoren noedels
  • 1 el sojasaus, low salt
  • peper en zout, naar smaak

Bereiding

  • Snijd de ui en knoflook fijn. Schil de gember met een theelepel en snijd hem fijn.
  • Verhit de olie in een kook-, wok- of hapjespan met deksel. Fruit eerst de ui een paar minuten. voeg daarna de knoflook en gember toe en bak 1 minuut.
  • Hak ondertussen de plantaardige kipstukjes in kleinere stukken. Doe ze met de kerrie en cayennepeper in de pan en bak een paar minuten mee.
  • Voeg de kokosmelk en het hete water toe. Roer goed door. Leg de deksel op de pan en laat alles op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten koken.
  • Snijd ondertussen de paprika’s in reepjes van ongeveer 3 cm. Halveer de wortels en snijd in halve maantjes. Voeg de gesneden groenten samen met de doperwten toe aan de saus in de pan. Laat nog 3 minuten garen.
  • Voeg de noedels toe en laat 5 minuten koken, of volgens de aanwijzingen op de verpakking. Proef en breng op smaak met sojasaus en peper en zout.
    Smakelijk!

Extra informatie

 
vegan kookboek lisa steltenpool
Recept en foto’s uit : Vegan Vibes van Lisa Steltenpool. Coverbeeld © Joshua Rood, foodfotografie © Saskia Lelieveld, Foodstyling © Alex Styling.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *