,

Overnight oats met speculaaskruiden en geroosterde pecannoten

 

Overnight oats zijn een ontzettend handig ontbijt. Bereid je ontbijt ‘s avonds voor en haal het ‘s morgens gewoon uit de koelkast. Deze overnight oats zijn heerlijk op smaak gebracht met speculaaskruiden en geroosterde pecannoten.

 

vegan recept overnight oats

Speculaas-pecan overnight oats

Heerlijke overnight oats met speculaaskruiden en geroosterde pecannoten.
Soort gerecht: Ontbijt
Totaal: 10 minutes
Porties: 2 porties

Ingrediënten

  • 400 ml plantaardige melk
  • 1 banaan
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1 tl vanillearoma
  • 2 medjoul dadels
  • 100 g havermout
  • 2 el gebroken lijnzaad
  • 10 pecannoten, geroosterd

Bereiding

  • Doe de plantaardige melk in een blender met de banaan, speculaaskruiden en het vanillearoma.
  • Ontpit de dadels en verwijder de kroontjes. Voeg ze toe aan de ingrediënten in de blender en blend 20 seconden.
  • Voeg de havermout en het lijnzaad toe en roer alles door, of zet de blender 2 seconden kort aan.
  • Verdeel de havermout over twee goed afsluitbare potjes of bakjes, zoals weckpotjes. Laat de overnight oats de hele nacht weken in de koelkast.
  • Roer de overnight oats in de ochtend nog eens door. Breek de pecannoten met je handen en voeg ze toe als garnering. Smakelijk!

Extra informatie

Tip: gebroken lijnzaad wordt vrij snel ranzig. Als je dit niet zoveel gebruikt, kan je dit in porties in de diepvries bewaren.
vegan kookboek lisa steltenpool
Recept en foto’s uit : Vegan Vibes van Lisa Steltenpool. Coverbeeld © Joshua Rood, foodfotografie © Saskia Lelieveld, Foodstyling © Alex Styling.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *