Vegan parmezaanse kaas van cashewnoten en edelgistvlokken
Met slechts vier ingrediënten die je waarschijnlijk al in de keuken liggen hebt, maak je de lekkerste vegan parmezaanse kaas. Dit recept is echt zo eenvoudig dat je vanaf nu altijd een voorraad in huis hebt! Maal de cashewnoten samen met de edelgistvlokken, zout en lookpoeder en je hebt een heerlijke strooikaas. Deze parmezaan is heerlijk op salades, pasta, pizza en ovenschotels!
Vegan parmezaanse kaas van cashewnoten en edelgistvlokken
Deze heerlijke vegan parmezaanse kaas is verslavend lekker en klaar in een paar seconden! Je kan de parmezaan tot een maand bewaren in een luchtdichte bokaal in de koelkast.
Soort gerecht: Bijgerecht
Porties: 5 personen
Ingrediënten
- 150 g cashewnoten
- 3-4 el edelgistvlokken
- 1 tl zout
- ½ tl lookpoeder
Bereiding
- Mix alle ingrediënten in een keukenmachine tot je een korrelige parmezaan hebt.
Extra informatie
Tip
Je kan ook andere noten gebruiken voor deze parmezaanse kaas zoals bv. amandelen of macadamianoten. Cashewnoten zijn vrij neutraal van smaak, naar gelang het soort noten je gebruikt zal de smaak dus veranderen. Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan