Vegan ovenschotel met quinoa, asperge en sinaasappeldressing

In dit zomerse vegan recept combineren we asperges en avocado’s met een frisse sinaasappel-tahindressing: een ware smaakexplosie!

ovenschotel plantaardig
ovenschotel plantaardig
No ratings yet

Vegan ovenschotel met quinoa, asperge en sinaasappeldressing

Op zoek naar een makkelijk vegan recept dat je zo in de oven schuift? Probeer deze verrassende combinatie van avocado’s, asperges en sinaasappel eens! Ideaal als bijgerecht of serveer met quinoa voor een volwaardige vegan maaltijd.
Soort gerecht: Bijgerecht, Brunch, Voorgerecht
Voorbereiding: 10 minutes
Oven tijd: 15 minutes
Totaal: 25 minutes
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 avocado’s, gehalveerd en ontpit
  • 150 g groene asperges
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 biologische sinaasappel, geraspte schil
  • 1 el olijfolie
  • Flinke snuf zeezout
  • Zwarte peper, versgemalen
  • 40 g amandelen, of hazelnoten
  • 100 g spinazie
  • 1 sinaasappel, in partjes

Voor de dressing:

  • 25 g tahin
  • 1 sinaasappel, het sap
  • ½ tl zeezout
  • zwarte peper, versgemalen

Opdienen met:

  • Gekookte quinoa

Bereiding

  • Verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht / 200 °C elektrisch.
  • Leg de avocado’s en asperges met de knoflook, sinaasappelschil, olijfolie, zout en peper in een braadslede en schep alles goed om. Strooi de amandelen of hazelnoten erover en zet het geheel 15 minuten in de oven.
  • Roer de tahin, het sinaasappelsap, het zout en de peper door elkaar; voeg indien nodig een scheutje water toe om de dressing te verdunnen. Proef en breng de dressing eventueel op smaak met extra peper en zout. Zet weg.
  • Spoel de quinoa goed af, zodat de bittere smaak verdwijnt, en doe 240 gram in een pan met 500 milliliter kokende groentebouillon. Breng opnieuw aan de kook, leg het deksel half op de pan en laat 15-17 minuten koken op laag vuur tot de korrels al het vocht hebben opgenomen. Draai het vuur uit, roer door met een vork en laat 5 minuten afgedekt rusten.
  • Schep de quinoa, spinazie en sinaasappelpartjes door het asperge-avocadomengsel. Besprenkel met de dressing en dien heet op.

Extra informatie

Recept en foto uit De groene bakplaat van Rukmini Iyer. Uitgeverij: Becht.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Probeer ook: