Bezoek aan een kippensanctuary in de Vlaamse Ardennen

Wil jij graag weten hoe het eraan toegaat op een kippenopvang? Op zaterdag 24 juni geeft Melanie een rondleiding op haar kippensanctuary Feathery Forest in Maarkedal.

Kippen in de eierindustrie die niet genoeg eieren meer leggen, worden afgedankt. Ze zijn gewond of ziek, of ze zijn, op eenjarige leeftijd, hun “legpiek” al voorbij. Dit betekent bijna altijd een rit naar het slachthuis. Soms kunnen enkelen echter ontsnappen aan die gruwel. Dan komen ze in een opvang terecht zoals Feathery Forest in de Vlaamse Ardennen. Daar worden de eerste zorgen toegediend en na een revalidatieproces kunnen de kippen geadopteerd worden.

Volg een rondleiding bij Feathery Forest in Maarkedal

  • – Zaterdag 24 juni om 14u30
  • – Maarkedal (Nukerke) – het precieze adres volgt na inschrijving
  • – Rondleiding van 1,5 uur
  • – Napraten tussen de dieren

In 2022 ving Melanie maar liefst 500 geredde dieren op. Tijdens het bezoek legt ze uit waar de dieren vandaan komen en hoe het eraan toegaat in die bedrijven, maar ook hoe de kippen voor het eerst van het zonlicht en verse aarde kunnen genieten en openbloeien in hun nieuwe omgeving. En uiteraard zijn er heel wat individuele verhalen te vertellen.

Naast de tijdelijke opvang en ziekenboeg, is de sanctuary ook een permanente thuis voor 4 honden, 5 katten, 2 kalkoenen, 2 hangbuikvarkens, een parelhoen en een heleboel eenden en kippen. Na het bezoek praten we gezellig na in hun gezelschap op het terras.

Schrijf je in