Vegan miso-aubergines met tofu

Miso-aubergines zijn hot, en terecht: de smaken passen heel goed bij elkaar. Bij dit vegan recept wordt een pittige sesam-limoendressing toegevoegd om de ovengeroosterde aubergines en knapperige tofu wat extra pit te geven. Dien op met luchtige witte rijst.

plantaardig ovengerecht
plantaardig ovengerecht
No ratings yet

Vegan miso-aubergines met tofu

De combinatie van miso met aubergine lijkt wel alsof het in de sterren geschreven stond. Top deze combo met een sesam-limoendressing en je krijgt een hemels vegan gerecht. Geniet ervan!
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Voorbereiding: 10 minutes
Oventijd: 45 minutes
Totaal: 55 minutes
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 aubergines, in de lengte gehalveerd
  • 250 g stevige biologische tofu, in plakjes van 1,5 cm
  • 75 g miso
  • 2 el sesamolie
  • 2,5 cm gember, geschild en geraspt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 100 g boerenkool of splijtkool, in brede repen

Voor de dressing:

  • 1 rode chilipeper, fijngesneden
  • 2 cm gember, geschild en geraspt
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • 1 biologische limoen, de geraspte schil
  • 2 biologische limoenen, het sap
  • 2 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 3 lente-uitjes, in ringetjes

Opdienen met:

  • 30 g sesamzaad
  • Witte rijst

Bereiding

  • Verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht / 200 °C elektrisch.
  • Snijd de aubergines op de gesneden kanten in ruitpatroon in en leg ze met de tofu in een braadslede.
  • Roer de miso, 1 eetlepel sesamolie, gember en knoflook door elkaar en wrijf de aubergines en tofu in met dit mengsel. Zet het geheel 25 minuten in de oven. Meng dan de reepjes splijtkool met de resterende eetlepel sesamolie, verdeel ze over de aubergines en tofu in de braadslede en zet alles nog 20 minuten in de oven.
  • Roer intussen de chilipeper, gember, knoflook, limoenschil, het limoensap, de sojasaus, sesamolie en lente-uitjes door elkaar. Schenk deze dressing over de aubergines en tofu zodra ze uit de oven komen en strooi het sesamzaad erover.
  • Dien heet op en geef de rijst er apart bij.

Extra informatie

Recept en foto uit De groene bakplaat van Rukmini Iyer. Uitgeverij Becht.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Probeer ook: