Feestelijke groentetaart met wortel, aubergine en courgette

Heb je binnenkort een vegan brunch of etentje gepland? Dan mag deze feestelijke groentetaart zeker niet ontbreken! Met haar felle kleuren ziet deze spiraaltaart met wortel, aubergine en courgette er heel indrukwekkend uit. Niemand hoeft te weten dat het recept eigenlijk heel eenvoudig is. Hoe fijner de groenten, hoe mooier het resultaat. Voor deze taart haal je best je mandoline of dunschiller boven.

5 from 1 vote

Feestelijke groentetaart met wortel, aubergine en courgette

Pak uit met deze indrukwekkende groentetaart op je vegan brunch of als bijgerecht bij een diner.
Soort gerecht: Bijgerecht, Brunch, Lunch
Totaal: 1 hour
Porties: 6 porties/ personen

Ingrediënten

  • 1 vel vegan bladerdeeg
  • 1 à 2 middelgrote courgettes
  • 1 à 2 middelgrote aubergines
  • 4 à 5 wortelen
  • 4 à 5 el vegan pesto, zelfgemaakt of uit een potje
  • 1 takje rozemarijn

Voor erbij (optioneel)

  • balsamicoazijn

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 185° C.
  • Snijd alle groenten in dunne plakken met een mandoline. Voor de wortelen gebruik je best een dunschiller. Zorg ervoor dat alle groenten ongeveer dezelfde breedte hebben: de courgetterepen snijd je best in de lengte doormidden. Afhankelijk van de grootte van je aubergine snijd je de plakken in 2 of 3 repen.
  • Leg het bladerdeeg in een taartvorm. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem. Bestrijk de bodem met de vegan pesto.
  • Maak nu een spiraalvorm met de groenten. Maak eerst een rolletje van 2 plakken wortel en wikkel er een plak courgette en aubergine rond. Zet dit rolletje in het midden van de vorm. Rol de plakken groenten eromheen tot uiteindelijk de hele vorm bedekt is.
  • Giet wat olijfolie in een schaaltje. Haal het rozemarijntakje door de olie en gebruik dit om de taart te bestrijken met olijfolie. Kruid met versgemalen zwarte peper en zout.
  • Zet de taart 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Sprenkel eventueel wat balsamicoazijn over de taart. Serveer als bijgerecht of als onderdeel van een brunch.

Variaties

  • De wortel kan je vervangen door zoete aardappel of pastinaak.
  • In plaats van pesto kan je de bodem ook met tomatensaus bestrijken. Of wat dacht je van hummus met zongedroogde tomaten?
  • Eet je graag vegan kaas? Strooi dan wat vegan kaas over je pesto of saus.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: